WIJNALDUM EN PEDRO SCOREN VOOR ORANJE ONDER 19

Het Nederlands elftal onder de negentien jaar is het EK-kwalificatietoernooi in Duitsland en Luxemburg begonnen met een 4-1 overwinning op Litouwen. Georginio Wijnaldum en Luis Pedro zetten de ploeg van bondscoach Wim van Zwam al snel op een 2-0 voorsprong. Litouwen kwam terug tot 2-1, waarna Oranje na de rust uitliep naar 4-1. Naast Wijnaldum en Pedro, die beiden heel de wedstrijd speelden, verscheen ook Leroy Fer aan de aftrap. De middenvelder werd in de loop van de tweede helft vervangen.
Zaterdagmiddag staat het duel met Luxemburg op het programma. Bij winst is Nederland zo goed als geplaatst voor de tweede kwalificatieronde, komend voorjaar. Dinsdag speelt Oranje haar derde wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland.