Fanshop
Fanshop

MAKAAY, TOMASSON EN BISESWAR TWIJFELACHTIG VOOR WILLEM II

Feyenoord moet het aanstaande zondag in het duel met Willem II mogelijk stellen zonder Roy Makaay, Jon Dahl Tomasson en Diego Biseswar. De aanvallers kampen alle drie met blessures. Jonathan de Guzman, Theo Lucius en Danny Buijs lijken zo goed als zeker wel op tijd fit te zijn voor het treffen in Tilburg.
Makaay trainde dinsdagmiddag individueel met conditie- en hersteltrainer Bjorn Rekelhof. De aanvaller hield aan de wedstrijd in Zweden tegen Kalmar FF een pijnlijke lies over, maar speelde desondanks wel mee in het duel met NEC Nijmegen van vorige week zondag. Makaay hield na deze wedstrijd een week rust en werkt nu via een aangepast programma aan zijn herstel. Het is onduidelijk of de aanvaller op tijd fit is voor de wedstrijd tegen Willem II.

Ook voor Tomasson is het nog niet zeker of hij het duel in Tilburg haalt. De aanvaller kampt al enige tijd met enkelklachten en moest hierdoor afgelopen zaterdag de interland van Denemarken tegen Malta aan zich voorbij laten gaan. Tomasson werkte in Denemarken een individueel trainingschema af en keert woensdag terug in Rotterdam.

Biseswar speelde afgelopen vrijdag met het Nederlands beloftenelftal in en tegen Oekraïne en hield aan die interland hamstringklachten over. De aanvaller werkt een aangepast trainingschema af en het is twijfelachtig of hij tijdig hersteld is om mee te doen tegen de Tilburgers.

De Guzman lijkt op tijd fit om tegen Willem II zijn rentree te kunnen maken. De middenvelder heeft na een liesblessure inmiddels de groepstraining hervat. Ook Lucius sluit deze week aan bij de selectie van Gertjan Verbeek. De verdediger maakt grote stappen in het herstel van zijn gebroken teen en kan inmiddels pijnvrij spelen.

Buijs heeft zijn eerste volledige wedstrijd achter de rug. De middenvelder speelde maandagavond de volle negentig minuten in het door Jong Feyenoord met 0-1 gewonnen bekerduel met Jong Sparta en doorstond deze inspanning goed.