Fanshop
Fanshop

AMSTEL BLIJFT FEYENOORD TROUW

Bierbrouwer Amstel heeft zijn sponsorovereenkomst met Feyenoord verlengd met vier jaar. Beide directies tekenden maandag 20 oktober in De Kuip het nieuwe contract dat loopt tot medio 2012. Amstel is al sinds 1994 sponsor van de Stadionclub en is tevens al sinds jaar en dag bierleverancier van Stadion Feijenoord.

‘Amstel profileert zich als een sterk en sportief merk en past daarmee qua beeld en uitstraling uitstekend bij Feyenoord’, stelde Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde, bij de ondertekening van de nieuwe verbintenis. ‘De samenwerking is bovendien al jaren goed. We zijn bij Feyenoord blij nu nog zeker vier jaar verzekerd te zijn van de steun van Amstel. Dat we juist nu tot overeenstemming zijn gekomen, geeft ook aan dat beide partijen vertrouwen hebben in een goede toekomst en verder kijken dan de huidige stand op de ranglijst.’‘De sponsoring van Feyenoord bevestigt dat Amstel en Feyenoord zeer goed bij elkaar passen’, zegt Philip de Ridder namens de Amstel directie. ‘Beiden hebben een lange traditie, een grote landelijke populariteit en een passie voor voetbal. Via deze relatie met Feyenoord willen we zoveel mogelijk consumenten en klanten laten genieten van de unieke mogelijkheden die wij hebben vanuit deze verbintenis.

Amstel is van oudsher hét biermerk dat een grote verbondenheid heeft met de voetbalsport en is sponsor van een groot aantal topclubs in Nederland. Naast deze sponsorships is Amstel eigenaar van een van de meest bezochte voetbalsites van Nederland, voetbal.nl, en van het unieke spaarprogramma Superpingels, waarbij consumenten kunnen sparen voor fantastische voetbalprijzen.De voetbalcampagne ‘Word jij Amstellovitch?’ heeft inmiddels menig voetbalfan in het hart geraakt en de dromen van vele mannen verwezenlijkt. Zo heeft recent nog een elftal van FC Pretoria uit Rotterdam een Amstellovitch-weekend gewonnen, inclusief een ‘eigen’ Business Unit in De Kuip tijdens de wedstrijd tegen Ajax.

Ook richt Amstel zich intensief op het amateurvoetbal vanaf 18 jaar. Via een speciaal hiervoor ingericht programma kunnen amateurclubs gebruik maken van unieke mogelijkheden, die onder meer uit de overeenkomst met Feyenoord voortkomen. Voorbeelden hiervan zijn wedstrijdkaarten voor vrijwilligers van amateurclubs, clinics van Ben Wijnstekers, meet&greets met de A-selectie of een wedstrijd tegen Oud-Feyenoord op het eigen sportpark.