VAN GASTEL ‘HEEL TROTS’ NA GELIJKSPEL A1

Jean-Paul van Gastel toonde zich zaterdag na het 1-1 gelijkspel van A1 tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen uitermate tevreden met de inzet en het spel van zijn ploeg. Hoewel in de blessuretijd een tegentreffer werd geincasseerd, door een benutte strafschop van de bezoekers, had A1 met liefst zes B-junioren in de ploeg, het grootste deel van de wedstrijd het betere van het spel gehad. ‘Daarom ben ik heel trots’, zei trainer Van Gastel achteraf. ‘Het zegt iets over het niveau van onze jeugdopleiding dat we hier met maar één tweedejaars A- en zes B-junioren toch zo goed presteren.’ C1 won zaterdag met 1-2 bij Roda JC, Feyenoord B1 was vrij.

A1 miste zaterdag op Varkenoord liefst negen spelers die inmiddels bij de selectie of Jong Feyenoord zijn aangesloten. Desondanks was Feyenoord de eerste helft de sterkste ploeg en dat werd op slag van rust ook beloond. Andréa Fileccia was na een scrimmage in het strafschopgebied als eerste bij de bal en schoot onberispelijk binnen.

Zo ging A1 met een opsteker de rust in en de tweede helft werd het goede spel vrolijk doorgetrokken. Het was veelzeggend dat Heerenveen pas nu een uur spelen de eerste goede kans kreeg.

Dat de wedstrijd toch eindigde in een gelijkspel, was te wijten aan een moment van ‘jeugdige naïviteit’, zoals Van Gastel het omschreef. In blessuretijd werd de bal rechts voorin op het veld knullig verspeeld, waarna Heerenveen met een snelle counter het strafschopgebied van Feyenoord kon bereiken. Een overtreding was het onvermijdelijke gevolg en met de strafschop die volgde werd de eindstand bepaald.

‘Natuurlijk is het jammer dat we in de laatste minuut nog een doelpunt tegen krijgen’, zei Van Gastel. ‘Maar desondanks hebben we een goede prestatie neergezet. Ik ga ook niet zeuren over personele problemen, want uiteindelijk is het als jeugdopleiding het doel om spelers af te leveren voor de selecties, dus daar kunnen we alleen maar heel trots op zijn.’

Opstelling Feyenoord A1:
Van der Post; Eekman, Erkelens, Ramsteijn, Martins Indi; Clasie, Van Haaren, Jansen; Cabral, Fileccia en Lagouireh.

RUIME OVERWINNING B2 DOOR VIER DOELPUNTEN ELVIS MANU

Feyenoord B2 heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt op SVVSMC B1. Het elftal van trainer Jan Gosgens won op Varkenoord met liefst 6-0 van de Schiedammers. Elvis Manu was met vier doelpunten de grote man aan Rotterdamse zijde. ‘Dit was een dikverdiende overwinning in een van onze beste wedstrijden’, zei Gosgens.

Feyenoord kwam goed uit de startblokken en al na zes minuten tekende Manu voor zijn eerste doelpunt van de middag. De aanvaller bewaarde zijn tweede treffer tot vlak voor rust, na een goede combinatie met Joshua Steenvoorden. Niet veel later trof ook Massaro Latuheru doel, die een dieptepass van Bryan van de Laan beheerst afrondde.

Eigenlijk had het al de 4-0 moeten zijn, maar Jon-Joost Cornelissens zag zijn strafschop na een kwartier spelen gestopt worden. De vierde treffer kwam er uiteindelijk in 56ste minuut, toen Manu net als bij het tweede doelpunt scoorde na een combinatie met Steenvoorden.

Steenvoorden was na een uur spelen ook de aangever bij de 5-0 van Anthony Velder. Gosgens complimenteerde Steenvoorden na afloop met zijn goede spel. Het slotstuk was voor Manu, die tegen het eind van de wedstrijd zijn vierde en Feyenoords zesde doelpunt op het bord zette.

Opstelling Feyenoord B2: Van Putten, Van Deelen, Van Oosten, Matthew Steenvoorden (64’ Kruithof), De Rooij (41’Bilen), Joshua Steenvoorden,Velder, Van de Laan, Cornelissens (56’ Stout), Latuheru en Manu.

C-JUNIOREN MET DRIE PUNTEN TERUG UIT KERKRADE

Feyenoord C1 trof zaterdagmiddag in Kerkrade met Roda JC een tegenstander die fel van start ging en een behoorlijke dosis agressie aan de dag legde. Feyenoord stelde hier goed positiespel tegenover en combineerde zich de eerste helft naar een groot aantal kansen.

‘Bij rust had het 0-3 of 0-4 moeten staan’, zei coach Jeffrey Oost na afloop. ‘Maar we misten steeds de scherpte of kregen net nog even een zetje van de tegenstander.’ De werkelijke ruststand was 1-1. Roda benutte na tien minuten een onterecht verkregen strafschop en Anass Achahbar trok niet veel later de stand alweer gelijk. De aanvaller reageerde alert tijdens een scrimmage, die ontstond na een Rotterdamse corner.

De tweede helft vergat Feyenoord meer dan eens de bal rond te laten gaan en waren de gastheren levensgevaarlijk via counters. Het gaf keeper Mitchel Snoek de kans uit te groeien tot man van de wedstrijd. ‘Mitchel was de absolute uitblinker’, zei Oost. ‘Zijn reddingen waren fantastisch.’

Roda verdedigde taai en Feyenoord zag al zijn aanvallen keer op keer strandden in het Limburgse zestienmetergebied. Toch bleven de C-junioren in het spoor van koploper NEC Nijmegen, want invaller Joep Breimer bezorgde op aangeven van Achahbar Feyenoord kort na rust de volle winst.

Opstelling Feyenoord C1: Snoek; Van Beek, Rekik, Kongolo, Ake; Ebecillo, Sleegers (50’ Dercks), Woudenberg; Boëtius (45’ Gómez Nieto), Achahbar en Hofman (36’ Breimer).

FEYENOORD C2 PAKT VOLLE WINST IN VENLO

Zonder zich bovenmatig in te spannen behaalde C2 zaterdag een regelmatige 3-0 overwinning bij VVV in Venlo. De eindstand werd al bij rust bereikt. Op het bijveld naast stadion de Koel was er een hoofdrol voor het koppel Brandon Robinson en Tonny de Vilhena. Robinson nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening, De Vilhena zorgde voor de derde treffer.

Robinson trof voor het eerst doel uit een corner van Rick Karsdorp en de tweede treffer kwam tot stand na een vlotte combinatie met De Vilhena op de as van het veld. De mooiste van de middag was voor De Vilhena zelf, die op aangeven van Robinson met buitenkant voet de keeper met een bal net onder de lat verschalkte. Het aanvalsduo is op dit moment samen goed voor 14 treffers in de competitie.

Na rust haperde de doelpuntenmachine. Mede omdat de Rotterdammers een tandje terugschakelden bleven de Limburgers een grotere nederlaag bespaard. Trainer Gaston Taument kon tevreden terugkijken op het duel. ‘We zijn vandaag, behoudens enkele momenten in het begin van de wedstrijd, niet in de problemen geweest. De jongens lieten prima positiespel zien. We hadden alleen nog beter met de kansen om moeten gaan, dan had de score veel hoger uit gevallen.’

Opstelling Feyenoord C2: De Fockert, Van de Ruit, Korporaal, Dammers, Hardeveld (35’ Van Rossum), Karsdorp, Dekker, Agata, De Vilhena, Robinson (55’ Driebergen) en Knoester (35’ Janssen).