JONG FEYENOORD VERSLAAT BELOFTEN HEERENVEEN: 1-0

Jong Feyenoord heeft maandagavond het duel met Jong sc Heerenveen met 1-0 gewonnen. Jordao Pattinama tekende na ruim een uur spelen op aangeven van Luis Pedro voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De Rotterdammers dwongen tijdens het duel meerdere kansen af en kwamen op Varkenoord zelf geen moment in gevaar tegen de Friese opponent.

Lang bleef echt gevaar uit in het duel tussen de nummer vier en zes in de eredivisie voor beloftenelftallen. Beide ploegen probeerden het met een enkel schot uit de tweede lijn, maar die konden de keepers niet verontrusten.

Halverwege de eerste helft brak er een periode aan waarin Feyenoord de bovenliggende partij was. Pedro was vanaf de linkerflank zijn tegenstanders diverse malen te slim af, maar zijn schoten werden tot twee keer toe gekraakt.

Kermit Erasmus kon op zijn beurt een voorzet vanaf de rechterkant van Pattinama niet voldoende controleren, waardoor de kans voor de Zuid-Afrikaan verkeken ging. Het dichts bij een Rotterdamse treffer was Timothy Derijck. De centrale verdediger zag zijn inzet na een corner net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Heerenveen zette hier weinig tegenover, al mocht Feyenoord van geluk spreken dat een Friese kopbal op slag van rust maar net naast het doel van keeper Darley eindigde. Zodoende zochten beide elftallen met een 0-0 tussenstand de kleedkamer op.

Dwight Tiendalli en Erasmus keerden na de onderbreking niet meer terug. Hun plaatsen werden ingenomen door Lorenzo Piqué en Michal Janota. Net als de eerste helft kwam ook het tweede bedrijf qua kansen moeizaam op gang.

Na ruim een uur spelen betekende de eerste kans direct ook een doelpunt. Pedro, die het zwaar te verduren had met diverse stevige charges op zijn benen, ontdeed zich in het strafschopgebied op wonderschone wijze van twee tegenstanders. Zijn schot werd nog gepareerd door de Friese doelman, de rebound van Pattinama verdween wel in het doel: 1-0.

Feyenoord bleef gevaarlijk. Kort na de verkregen voorsprong zagen Pattinama en de sterk spelende Manteiga hun inzetten gekeerd worden door de keeper van Heerenveen. In de rebound na de bal van Manteiga raakte Derijck de lat.

Heerenveen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Feyenoord hield het achterin goed dicht. Verder dan een boogbal over het doel van Darley kwamen de gasten niet. De Rotterdammers zetten hier ook niet veel meer tegenover, waardoor Pattinama na negentig minuten als matchwinner van het veld ging.

Jong Feyenoord – Jong sc Heerenveen 1-0

63’ 1-0 Pattinama

Opstelling Jong Feyenoord: Darley; Tiendalli (46’ Piqué), Derijck, Nieveld,Van Stee; Machek, Manteiga, Leerdam, Pedro (83’ Cabral); Pattinama en Erasmus (46’ Janota).