Fanshop
Fanshop

FEYENOORDERS BESLISSEND BIJ KWALIFICATIE ORANJE ONDER 17

Het Nederlands elftal voor spelers onder de zeventien jaar heeft zich dinsdagmiddag overtuigend geplaatst voor de volgende kwalificatieronde op weg naar het Europees kampioenschap. In Italië werd het gastland in het derde groepsduel met ruime cijfers aan de kant gezet: 5-2. Feyenoorders Nygel Velder en Shabir Isoufi (2) namen een deel van de Nederlandse productie voor hun rekening.
Bondscoach Albert Stuivenberg begon de wedstrijd met liefst vijf spelers van Feyenoord in de basisopstelling. Naast Velder en Isoufi waren dat Stefan de Vrij, Ryan Bouwmeester en Osama Rashid. Bouwmeester en Isoufi werden in de loop van de tweede helft naar de kant gehaald.

Door de overwinning op Italië besluit Nederland de eerste kwalificatiepoule als nummer één. Eerder werd er al met 3-0 gewonnen van Letland en gelijkgespeeld tegen Cyprus (0-0). Oranje plaatst zich hiermee voor de zogeheten Eliteronde, die maart volgend jaar wordt gespeeld. Weet het team van Stuivenberg ook die kwalificatieronde door te komen, dan is het zeker van een plaatsbewijs voor het Europees kampioenschap.