A-JUNIOREN KRIJGEN TE WEINIG BIJ AZ: 1-0 VERLIES

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag met 1-0 verloren van AZ, waar in Alkmaar een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. Feyenoord C1 won thuis met 4-1 van RKC Waalwijk, door onder meer twee doelpunten van Joey Sleegers. De wedstrijd van de B-junioren tegen ADO Den Haag werd uitgesteld vanwege een oefentoernooi van het Nederlands elftal voor spelers onder de zestien jaar.
Voor rust voetbalde A1 vrij makkelijk tot op twintig meter van het Alkmaarse doel, maar wist geen echte kansen af te dwingen. Aangezien Feyenoord achterin ook nauwelijks iets weggaf, leek de wedstrijd de eerste helft op slot te zitten.

Coach Jean Paul van Gastel bracht in de rust met Vojtech Machek voor Nayib Lagouireh een middenvelder voor een aanvaller, wat het voetbal van Feyenoord ten goede kwam. De A-junioren creëerden vijf grote kansen, maar wisten niet te scoren.

AZ deed dat vlak voor tijd wel, na onnodig balverlies aan Feyenoords zijde. Keeper Robbert van der Post kon de eerste inzet van AZ nog keren, maar was kansloos bij de rebound. Ricky van Haaren was hierna nog dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar zijn inzet eindigde op de paal.

Ondanks de nederlaag kon Van Gastel tevreden terugkijken op het duel. De coach zag zijn ploeg ‘behoorlijk voetballen’ en eindigde de wedstrijd met vier B-junioren. ‘Het is een heel jong ploeggie en over het spel ben ik heel tevreden. Ze doen het uitstekend.’ Een tegenvaller voor de coach was het uitvallen van zowel Andréa Fileccia als zijn vervanger Luc Castaignos. Beide aanvallers liepen een spierblessure op.

Opstelling Feyenoord A1: Van der Post; Piqué, Erkelens, Ramsteijn, Eekman; Van Haaren, Isoufi, Clasie; Lagouireh (46’ Machek), Fileccia (35’ Castaignos) (62’ Schoonheijm) en Cabral (81’ Van den Engel).

C-JUNIOREN MET 4-1 TE STERK VOOR RKC WAALWIJK

Feyenoord C1 heeft tijdens de achtste speelronde uitstekende zaken gedaan. De ploeg van trainer Jeffrey Oost won zelf met 4-1 van RKC Waalwijk, terwijl koploper NEC Nijmegen de punten deelde met PSV. Hierdoor is Feyenoord de Nijmeegse ploeg tot op één punt genaderd.

Anders dan de uitslag doet vermoeden, had Feyenoord het op Varkenoord niet makkelijk met zijn opponent. RKC trad aan met een fysiek sterke en goed voetballende ploeg. Feyenoord had de eerste helft een veldoverwicht, terwijl de Waalwijkers meer dan eens gevaarlijk counterden. Bij rust stond het 1-0 in het voordeel van Feyenoord, doordat Sleegers, de kleinste man van het veld, na een kwartier raak had gekopt.

Na rust brandde het duel pas echt los. RKC schoot al snel een strafschop naast en niet veel later zette Sleegers Feyenoord op 2-0, na een voorzet van Anass Achahbar. Lang genieten was er niet bij, want nog geen twee minuten later scoorde RKC alweer tegen: 2-1. De gasten joegen vervolgens op de gelijkmaker, maar twee grote kansen waren niet aan hen besteed.

Ook Feyenoord bleef kansen krijgen en na vijftig minuten ging de wedstrijd in het slot. Na zijn twee treffers eerdere was Sleegers bij de 3-1 van Joep Breimer nu aangever. De overwinning kwam hierna niet meer in gevaar en de vervanger van Sleegers, Kevin Dercks, stelde vlak voor tijd Achahbar in staat de 4-1 eindstand op het bord te zetten.

Opstelling Feyenoord C1: Verhagen; Van Beek, Rekik, Ake, Woudenberg; Sleegers (55’ Dercks), Achahbar, De Vilhena; Gómez Nieto (36’ Ebecillo), Breimer (58’ Boëtius) en Hofman (44’ Kongolo).

ONNODIGE NEDERLAAG VOOR C2 TEGEN HELMOND SPORT

Feyenoord C2 heeft zich zaterdag op Varkenoord een slechte dienst bewezen door tegen hekkensluiter Helmond Sport met 2-3 te verliezen. De Rotterdammers hadden weliswaar gedurende de gehele wedstrijd een groot veldoverwicht, maar de Limburgers gingen veel effectiever met de geboden kansen om.

Alledrie de tegentreffers kwamen voort uit persoonlijke fouten. ‘Maar ik vind dat het team collectief heeft gefaald’, zei de teleurgestelde trainer Gaston Taument na afloop. ‘Ik heb vandaag een slecht voetballend Feyenoord gezien. Het was onsamenhangend, passes kwamen niet aan en de gemaakte kansen werden niet benut.’

Feyenoord kreeg voldoende kansen om minimaal een gelijkspel te bewerkstelligen. Zo schoot Rick Karsdorp een vrije trap op de lat en raakte ook spits Brandon Robinson nog voor de rust het ijzerwerk. Feyenoord stond toen al 1-0 achter, omdat Helmond Sport na tien minuten een vrije trap na onnodig hands van doelman Alexis Gavriilis binnen had geschoten.

Feyenoord begon furieus aan de tweede helft, maar moest al binnen vijf minuten de 0-2 incasseren. Cas Knoester bracht na een knappe solo de spanning terug: 1-2. Helmond nam hierop al snel weer afstand, toen het een pass in Feyenoords verdediging onderschepte en op een 1-3 voorsprong kwam. De 2-3 van Jeff Hardeveld kwam te laat, want het lukte Feyenoord in de slotfase niet meer op dichterbij te komen.

Opstelling Feyenoord C2: Gavriilidis, Janssen (45’ Van de Ruit), Korporaal (45’ Knoester), Dammers, Van Rossum, Dekker, Hardeveld, Karsdorp, Agata, Robinson en Driebergen (45’ Thenu).