Fanshop
Fanshop

FEYENOORD STAPT IN SCHOOLSPORTVERENIGING

Algemeen directeur Eric Gudde heeft woensdagavond tijdens een bijeenkomst over het nieuwe Stadionpark namens Feyenoord enkele schoolsportverenigingen ‘geadopteerd’. Met gevarieerde inzet van trainers, spelers en directieleden wil Feyenoord investeren in het Rotterdamse project. Op deze manier wil de club iets terugdoen voor de toekomstige investeringen in Rotterdam-Zuid.
Schoolsportverenigingen zijn samenwerkingsverbanden tussen sportverenigingen en scholen in wijken waar weinig kinderen aan sport doen. Via een schoolsportvereniging krijgen kinderen op school door sportclubs diverse sporten aangeboden. Kinderen worden via de schoolsportverenigingen lid van een ‘echte’ sportvereniging, waar ze in het weekend in de reguliere competitie wedstrijden gaan spelen. De Schoolsportvereniging is een project van Rotterdam Sportsupport, een ondersteuningsorganisatie voor Rotterdamse sportverenigingen.

In het nieuw te ontwikkelen Stadionpark krijgen schoolsportverenigingen een prominente plaats. Woensdag konden organisaties zich binden aan vele initiatieven voor het Stadionpark. Eric Gudde adopteerde namens Feyenoord het succesvolle, sociale project.

Na één jaar schoolsportverenigingen in Rotterdam zijn ruim 500 kinderen lid geworden. Onderzoek wijst uit dat kinderen door dit lidmaatschap gezonder en fitter worden, meer plezier in school krijgen, minder op straat rondhangen en zich positiever gedragen. Meer informatie over schoolsportverenigingen: www.schoolsportvereniging.nl.