Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD NEEMT LAAT AFSTAND VAN UTRECHT

Feyenoord heeft zondag de tweede competitiezege op rij geboekt. De Rotterdammers stonden na dik een halfuur op een comfortabele 3-0 voorsprong, dankzij doelpunten van Diego Biseswar (2x) en Giovanni van Bronckhorst, maar zagen FC Utrecht in het vervolg van de wedstrijd angstvallig dichtbij de gelijkmaker komen. Pas in de slotfase viel de definitieve beslissing, toen Feyenoord via doelpunten van Karim El Ahmadi en Roy Makaay uitliep naar een comfortabele 5-2 eindstand. Theo Lucius maakte in de slotfase zijn rentree na hersteld te zijn van een teenblessure.
Feyenoord kon zich zondag geen beter begin van de wedstrijd wensen. Hoewel de ploeg in de eerste minuut net wat geluk miste, toen Roy Makaay een doorsteekbal van Leroy Fer niet onder controle kreeg, stond al binnen vijf minuten de 1-0 op het scorebord.Een overtreding van Alje Schut op Georginio Wijnaldum leverde Feyenoord een vrije trap op een meter of twintig van het doel op. Deze werd op schitterende wijze over de muur binnen gekruld door Giovanni van Bronckhorst.Het was een beloning voor de sterke openingsfase die Feyenoord meemaakte. FC Utrecht werd constant onder druk gezet en kon slechts zelden uitbreken richting het doel van Henk Timmer.

Feyenoord kreeg ook kansen, al ontbrak het aanvankelijk aan scherpte in de afronding. Zo zag zowel Wijnaldum als Van Bronckhorst een vrije trap gestopt worden door Michel Vorm, raakte Makaay een schot van binnen de zestienmeter niet lekker en kreeg Fer van dichtbij zijn voet net niet tegen de bal.

Dat Feyenoord desondanks uitliep naar 3-0, had het voor een groot deel te danken aan Diego Biseswar. De aanvaller scoorde tweemaal in vier minuten tijd en beide goals waren van grote schoonheid.De eerste leverde zelfs het applaus op van trainer Gertjan Verbeek. Hij had na krap een halfuur Biseswar de bal aan de rechterkant op zien drijven, waarna plots van grote afstand een vlammend schot volgde. Dit vloog buiten bereik van doelman Vorm in de kruising.Even later was het weer raak, toen Sander Keller op het verkeerde been stond bij een dieptepass, waardoor Biseswar vrij op het vijandelijk doel afkon. Tim Cornelisse kon hem niet meer bijhalen, waarna de aanvaller op het juiste moment de bal langs Vorm tikte.

De tegentreffer die kort hierop volgde kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen, nadat de bal bij een schijnbaar ongevaarlijke aanval hoog in het strafschopgebied werd gepompt. Daar stond Schut klaar om de bal langs de verbouwereerde Timmer in de korte hoek te koppen.

Feyenoord leek nauwelijks aangeslagen door het tegendoelpunt en zocht zodoende ook na rust direct weer de aanval. Na bijna een uur spelen kwam de spanning echter weer helemaal terug in de wedstrijd, toen Mihai Nesu de marge verkleinde tot één.

De verdediger liep door op Timmer, nadat Wijnaldum de bal van dichtbij op hem had teruggespeeld. Feyenoords doelman wilde de bal vervolgens wegwerken, maar zag zijn uittrap via het lichaam van Nesu achter zich in het doel verdwijnen.

Het leed werd twintig minuten voor tijd bijna nog iets erger, toen Ali Boussaboun aan de aandacht van de Feyenoord-defensie ontsnapte. Het schot van de spits kon maar net gered worden door Timmer.

 

Ook Feyenoord kreeg in de slotfase nog mogelijkheden, waarvan de grootste op naam van Van Bronckhorst kwam. De aanvoerder nam plaats achter een vrije trap van grote afstand en zag zijn kiezelharde schot via de binnenkwant van de paal uit het doel stuiteren.

Omdat de rebound vervolgens niet werd benut door Biseswar, bleef het ook in de slotminuten billenknijpen in De Kuip. Pas twee minuten voor tijd viel de definitieve beslissing, toen invaller Theo Lucius na een fraaie dribbel Makaay bereikte. Die zette Karim El Ahmadi met een steekpass vrij voor doelman Vorm en de middenvelder schoot onberispelijk binnen.Het slotakkoord was uiteindelijk voor Makaay zelf, die een hoge pass beter inschatte dan tegenstander Keller. Op volle snelheid haalde hij vervolgens uit vanaf zestien meter, waarna de bal net onder de lat in het doel vloog.

Feyenoord – FC Utrecht 5-2

Scoreverloop:

5’ 1-0 Van Bronckhorst
27’ 2-0 Biseswar
31’ 3-0 Biseswar
33’ 3-1 Schut
56’ 3-2 Nesu
89’ 4-2 El Ahmadi
90’ 5-2 Makaay

Scheidsrechter: Braamhaar

Geel: El Ahmadi, Hofland, Van Bronckhorst, Cornelisse, Van Dijk

Opstellingen:
Feyenoord:
Timmer; Tiendalli, Bahia, Hofland, De Cler; Wijnaldum (81’ Bruins), Fer (85’ Lucius), El Ahmadi, Van Bronckhorst; Makaay en Biseswar.

FC Utrecht: Vorm; Cornelisse, Keller, Schut, Nesu (86’ Skoubo); Silberbauer, Van Dijk, Caluwé (81’ Maguire); Van der Gun, Boussaboun (71’ George) en Loval.