VERBEEK: ‘TERECHTE ZEGE, MAAR WEL WAT GEFLATTEERD’

Zoals te verwacht ging er na afloop van Feyenoord tegen FC Utrecht veel aandacht uit naar de trainer van de bezoekers. Alvorens Gertjan Verbeek over kon gaan tot zijn analyse van de wedstrijd, was het eerst de beurt aan Willem van Hanegem. Verbeek hoorde het relaas van zijn collega tevreden aan en was vervolgens zelf in zijn slotconclusie realistisch. ‘5-2 is wat geflatteerd, maar over heel de wedstrijd genomen is dit naar mijn idee een terechte zege.’
Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd tegen FC Utrecht. Na de snelle openingstreffer van Giovanni van Bronckhorst zag Verbeek Feyenoord nog een minuut of tien sterk spelen, waarna het spelniveau van de Rotterdammers enigszins inzakte. Juist in die mindere periode liep Feyenoord uit naar 3-0. ‘In die fase zat het een keer allemaal mee’, zei de coach. ‘Dat hebben we wel eens anders meegemaakt.’

Met de 3-2 kwam in de tweede helft de spanning terug in de wedstrijd en zat FC Utrecht de thuisclub dicht op de huid. Na de zware wedstrijd tegen CSKA Moskou van afgelopen donderdag moest Feyenoord hierdoor voor de tweede keer in vier dagen diep gaan. Verbeek zag in die fase dat zijn spelers er qua conditie goed voor staan. ‘We zijn vandaag fysiek redelijk op de been gebleven.’

Ook mentaal zat het met zijn ploeg wel goed, vond de trainer. Na de snelle comfortabele voorsprong was FC Utrecht weliswaar teruggekomen in de wedstrijd, maar Feyenoord herstelde zich met twee late doelpunten knap. Verbeek roemde na afloop deze veerkracht. Hij gaf aan met zijn elftal door te willen werken op de ingezette lijn. ‘Je ziet dat het steeds beter gaat.’