Fanshop
Fanshop

VERBEEK: ‘WEDEROM VEERKRACHT GETOOND’

Afgezien van de eerste tien minuten was Gertjan Verbeek tevreden over de wedstrijd die Feyenoord zondag speelde. De Rotterdammers kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar juist door het tegendoelpunt werd Feyenoord echt wakker, verklaarde de trainer na afloop in de Fred Blankemeijerzaal. De coach complimenteerde zijn spelers voor de manier waarop ze de handschoen oppakten na de vroege tegenslag. ´We hebben wederom veerkracht getoond.’
De Rotterdammers jaagden in het vervolg van de eerste helft hun tegenstander op en zochten nadrukkelijk de aanval. Dit resulteerde onder meer in een groot aantal hoekschoppen. ‘Dit geeft de aanvallende intenties weer waarmee wij speelden’, zei Verbeek.Zijn ploeg kwam al voor de rust op voorsprong, door doelpunten van Roy Makaay en Leroy Fer. Het frisse aanvalsspel waarmee Feyenoord speelde, zette door in de eerste twintig minuten van de tweede helft. ‘Deze fase van de wedstrijd was uiteindelijk ook doorslaggevend’, zei Verbeek.

Door de vele sneeuw werd het daarna lastiger om fatsoenlijk te voetballen. De winterse bui zorgde ervoor dat het zicht slechter werd in De Kuip en het veld zwaarder te bespelen. ‘Al moet ik zeggen dat wij ook toen met één keer raken elkaar goed wisten te vinden’, zei Verbeek.

De coach miste centraal achterin Kevin Hofland, waardoor Timothy Derijck na maandenlange afwezigheid weer een officiële wedstrijd voor Feyenoord speelde. ‘Timothy heeft het prima gedaan’, vond Verbeek, die verwacht dat Hofland donderdag weer van de partij zal zijn.. Makaay kwam in de loop van de tweede helft naar de kant, omdat hij last had van zijn achillespees. Verbeek kon nog niet aangeven wat de ernst van de blessure van de aanvaller is.

Denny Landzaat is voorlopig niet beschikbaar voor Feyenoord. De middenvelder was hersteld van klachten aan zijn hamstring, maar kampt nu met dezelfde klachten in zijn andere been, zo vertelde Verbeek. Diego Biseswar wordt maandag onderzocht aan zijn knie. De aanvaller heeft knieklachten.