Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VOORBEREIDING TWEEDE SEIZOENSHELFT GESTART

Feyenoord is zaterdagochtend de voorbereiding op de tweede seizoenshelft gestart. Gertjan Verbeek werkte op het bijveld naast De Kuip een training af met selectie van ruim twintig spelers. Onder hen Henk Timmer en Tim de Cler, die beiden terugkeerden na blessureleed. Jon Dahl Tomasson, Kevin Hofland en Serginho Greene lieten zich ook buiten zien, maar trainden nog apart van de groep.
Tijdens de enige training op Nederlandse bodem, voordat Feyenoord zondag afreist naar Turkije voor een trainingskamp, liet Verbeek zijn spelers onder meer een passoefening en diverse positiespellen afwerken. Tegelijkertijd nam keeperstrainer Patrick Lodewijks de doelmannen Timmer en Rob van Dijk onder handen.



Timmer stond tijdens de afsluitende partijvorm onder de lat, terwijl De Cler deze aan zich voorbij liet gaan. De verdediger sloeg de partij vanwege de gladheid van het veld uit voorzorg over. ‘Het gaat goed met me,’ zei De Cler na afloop. ‘Begin komende week hoop ik de groepstraining volledig te hervatten. Als het zo blijft gaan, dan is het is de bedoeling dat ik er voor de eerste wedstrijd tegen sc Heerenveen weer bij ben.’



Timmer ondervond tijdens de training op het door het winterweer witte veld geen hinder meer van de voetblessure die hem tegen PSV en NAC Breda nog aan de kant hield. ‘Tijdens de week vakantie ben ik behandeld en heb ik mijn rust gepakt,’ zei de keeper na afloop. ‘Het gaat prima met me en ik ga zondag mee op trainingskamp naar Turkije.’



Verbeek liet na afloop weten dat ook De Cler, Hofland, Tomasson en Greene mee zullen gaan naar Turkije. De coach zei te verwachten dat De Cler en Hofland in de loop van de week de groepstraining volledig kunnen hervatten en was ook positief gestemd over het herstel van Tomasson en Greene. Denny Landzaat gaat niet mee op trainingskamp. De middenvelder blijft achter in Nederland om individueel verder aan zijn herstel te werken.