Fanshop
Fanshop

FEYENOORD GAAT SAMENWERKEN MET WAR CHILD

Feyenoord gaat een samenwerking aan met War Child, de organisatie die zich inzet voor een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. Onder het thema Spelen voor Toekomst steunt de club War Child met een van haar projecten in Oeganda. Zo zal onder meer de opbrengst van het jaarlijks galadiner voor zakelijke relaties ten goede van het goede doel komen. Roy Makaay liet dinsdag weten als eerste ambassadeur voor de nieuwe samenwerking te willen gaan optreden.Feyenoord helpt War Child enerzijds met de uitbreiding van de Inter-Parish football and Netball Charity League, waarbij door oorlog getroffen kinderen in Noord-Oeganda met elkaar sporten. Het project is erop gericht dat de jeugd een positieve en actieve rol in hun gemeenschap vervullen.

Anderzijds financiert Feyenoord het trainen van leraren in het geven van sportlessen op zestig scholen in Oeganda. Daardoor ontwikkelen zij vaardigheden waardoor zij leren om zich meer te richten op het sociale aspect van sport. Het gaat niet om winnen, maar om het plezier hebben met elkaar en leren samenwerken.

Bij de ondertekening van het contract sprak Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde over een heel bijzonder moment. ‘Een club met onze status moet haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dat doen we nationaal met het Sophia Kinderziekenhuis en internationaal nu met War Child. Het is een schitterende uitdaging voor 2009 om van deze samenwerking iets moois te maken.’Mark Vogt, directeur van War Child, zei verheugd te zijn over de samenwerking. ‘Feyenoord en War Child delen dezelfde waarden. Beiden hebben we het vertrouwen en de ambitie dat het morgen beter zal gaan, zij het op verschillende vlakken. Ik hoop dat we samen een enorme toekomst voor ons hebben.’

Feyenoord zal eveneens blijven samenwerken met Unicef, zij het dat dit op projectmatige basis zal zijn in relatie tot de Feyenoord Academy in Ghana.