A1 ONDERUIT BIJ EERSTE OEFENDUEL NA WINTERSTOP

A1 heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd in het nieuwe jaar niet weten te winnen van NAC. Het werd 1-2 voor de ploeg uit Breda. Van alle jeugdelftallen die zaterdag in actie kwamen, was B1 het enige team dat won. Tegen FC Den Bosch werd het 4-0. Feyenoord B2 verloor met 0-2 op eigen veld van Ajax. De C-junioren speelden allebei tegen hun leeftijdsgenoten van AZ. C1 verloor met 2-3 en C2 met 1-3.
A1 VERLIEST OP VARKENOORD VAN NAC

Het team van trainer Jean-Paul van Gastel heeft afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd na de winterstop verloren. In Rotterdam won NAC met 1-2 de oefenwedstrijd. Feyenoord kwam nog wel op voorsprong door een benutte penalty van Nayib Lagouireh, maar in de tweede helft bleek NAC net iets te sterk.

De trainer zei na afloop van de wedstrijd dat Feyenoord niet goed gespeeld had. Tegelijk kon Van Gastel niet echt zitten met het verlies. ‘We speelden met één testspeler en een aantal B-junioren. Daarnaast was dit de eerste wedstrijd van A1 sinds 29 november. Ik ben vooral blij dat we überhaupt weer een keer gespeeld hebben. Dat het dan niet zo goed is, maak me niet zoveel uit. Het was een fysieke wedstrijd en dat is altijd lekker om er weer een beetje in te komen.’ Volgende week staat de competitiewedstrijd tegen Ajax op het programma en moeten de Rotterdammers er weer staan.

Nayib Lagouireh bracht Feyenoord in de eerste helft nog op voorsprong. Na een half uur spelen scoorde hij vanaf de penaltystip. In het begin van de tweede helft kwam NAC terug in de wedstrijd. Nog geen vijf minuten na de onderbreking stond het al gelijk en weer vijf minuten later keek Feyenoord zelfs tegen een achterstand van 1-2 aan. In de resterende speltijd kregen de A-junioren nog wel een aantal kansen, maar die bleven onbenut.

Opvallend moment was dat Feyenoord zo’n tien minuten met een man minder had gespeeld. Miguel Nelom gleed uit en kwam met zijn knie tegen het hek naast het kunstgrasveld. Nelom kon niet direct gewisseld worden, omdat zijn vervanger eerst moest warmlopen.

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou (45’ Van der Post); Nelom (’30 Schenkeveld) , Erkelens, Piqué, Eekman (55’ De Rooij); Clasie, Van Haaren, Leonardo (gastspeler); Machek (45’ Isoufi), Filicia en Lagouireh (45’ Velder).

B1 WINT VAN DEN BOSCH

Feyenoord B1 heeft zaterdagmiddag met 4-0 gewonnen van FC Den Bosch. Volgens trainer Cor Adriaanse was Feyenoord ‘het aan zijn stand verplicht’ om van de Brabanders, die een divisie lager spelen, te winnen. Luc Castaignos (twee keer), Stefan de Vrij en Tim Schoonheijm waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

De spelers van B1 kwamen met een goede instelling het veld op. Ze vochten voor elke bal en speelden een heel aardige eerste helft. Luc Castaignos was de eerste Rotterdammer die scoorde. In de veertiende minuut schoot hij de bal binnen, na goed voorbereidend werk van Schoonheijm.

Na een half uur spelen knalde Schoonheijm zelf de 2-0 binnen. Hij nam een afgeketste corner op zijn schoen en schoot de bal direct op goal.

Na de rust bleef de 2-0 een lang op het scorebord staan. Met nog tien minuten op de klok wist Castaignos wederom het net te vinden. Shane van de Engel kwam na een goede loopactie aan de rechterkant vrij en speelde de spits van Feyenoord aan die niet twijfelde.

Nog geen minuut later lag de bal weer achter de doelman van FC Den Bosch. Bruno Martins Indi stuurde Stefan de Vrij de diepte in met een lange bal. De Vrij zag de keeper van Den Bosch te ver voor zijn goal staan en kopte de bal over de doelman heen. ‘Een prachtige gekopte lobbal’, noemde Cor Adriaanse het doelpunt achteraf.

De B-junioren beginnen volgende week weer met de competitie. Voor zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma.

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg (40’ De Jong); De Vrij, Kruithof, Van Huygevoort, Martins Indi; Wijmer, Van de Engel (40’ Van Deelen), Rashid (40’ El Harouchi); Schoonheijm, Castaignos en Karim.

B2 VERLIEST KLASSIEKER VAN AJAX

Feyenoord B2 speelde zaterdag de klassieker tegen Ajax. In het begin van het seizoen wonnen de Rotterdammers nog een oefenwedstrijd met 4-1. De Amsterdammers waren zodiende naar Varkenoord gekomen om revanche te halen. Dit keer eindigde het oefenduel in 0-2 voor Ajax.

Het team van trainer Jan Gösgens had in het begin van de eerste helft moeite om mee te komen met het goed voetballende Ajax. Tegen de rust aan begon Feyenoord steeds beter te voetballen en creëerde de ploeg ook enkele kansen.

Na de pauze was het een gelijkopgaande wedstrijd, waarin Feyenoord minstens één of twee keer had moeten scoren. De spelers van B2 wisten de kansen die ze kregen echter niet af te maken.

In de 43ste minuut kwam Ajax op voorsprong, naa een foutje achterin bij de Rotterdammers. Feyenoord ging daarop meer aanvallend spelen, maar tegelijk werd het spel ook slordiger. In de 64ste minuut kwamen de Amsterdammers uit een counter op een 0-2.

Ondanks het verlies, was Jan Gösgens na afloop wel te spreken over de wedstrijd. ‘Als je je realiseert dat dit een wedstrijd van spelers onder de zestien was, dan was dit van heel hoog niveau. Het was gewoon een leuke wedstrijd met een terechte winnaar. Ajax heeft een goed team met veel kwaliteit.’

B2 is het enige jeugdteam dat volgende week nog niet aan de competitie begint. Waarschijnlijk zal er daarom nog een oefenwedstrijd gespeeld worden. De tegenstander is nog niet bekend.

Opstelling Feyenoord B2: Verkerk (40’ Van Putten); Y. van Deelen, M. Steenvoorden, Blokland (60’ Gwaeron), De Rooij (60’ Latuheru); Van der Velden, Pacheco (40’ J. Steenvoorden), Van der Laan; Velder (40’ Cornelissens), Plaisier en Bilen (40’ Agatowski)

C1 MAAKT KANSEN NIET AF EN VERLIEST VAN AZ

Feyenoord C1 stond zaterdag ondanks en goede wedstrijd uiteindelijk met lege handen in de oefenwedstrijd tegen AZ. Feyenoord verzuimde de kansen af te maken, waardoor AZ er met de winst vandoor ging. Op Varkenoord wonnen de Alkmaarders de oefenwedstrijd met 2-3. Kyle Ebicilio tekende voor de doelpunten aan Rotterdamse zijde.

Vooral de eerste helft speelde de spelers van C1 goed. Met flitsende combinaties creëerden ze kans op kans. Het eerste doelpunt van Ebicilio viel na krap een halfuur. Via één-keer-raken-voetbal kreeg de aanvaller van Feyenoord de bal in het zestienmetergebied van AZ. Met een goede schijnbeweging stuurde hij de keeper naar de verkeerde hoek, waarna hij rustig de 1-0 maakte.

In de rest van de eerste helft hadden de C-junioren vooral moeite met het afmaken van de kansen. Zo stond Joey Sleegers twee keer alleen voor de keeper. Hij trapte de bal echter net zo vaak naast het doel.

Feyenoord begon de tweede helft apathisch. Sven van Beek wilde een bal naar zijn keeper terugspelen, maar gaf hem aan de spits van AZ, waarmee de 1-1 een feit was. Een paar minuten later kwam C1 nog wel op 2-1 na een afstandsschot van Ebicilio, maar in de 64ste minuut kwam AZ voor de tweede keer op gelijke hoogte. Knullig balverlies op het middenveld leidde tot 2-2.

In de laatste minuut kaapte AZ nog de winst weg uit Rotterdam. De verdedigers en doelman van Feyenoord zaten volledig mis bij een vrije trap van de Alkmaarders. De bal stuiterde tergend langzaam het doel in.

C1 begint volgende week weer aan de competitie. De spelers van trainer Jeffrey Oost gaan naar Eindhoven voor een wedstrijd tegen PSV.

FEYENOORD C2 ONDERUIT TEGEN AZ

C2 heeft zaterdag op eigen veld een oefenwedstrijd verloren van AZ. De Alkmaarders, die voor de winterstop als eerst eindigde in hun poule, waren met 1-3 te sterk. Feyenoord kwam nog met 1-0 voor door een doelpunt van Rick Karsdorp, maar AZ kwam edirect langszij en hield de voorsprong goed vast.

Feyenoord en AZ speelden allebei een goede eerste helft. In een gelijkopgaande wedstrijd werd veel strijd geleverd. Halverwege de eerste helft kwam C2 op voorsprong. Na een uittrap van de Alkmaarse doelman zette Denzel Medar goed druk op de bal. De jonge speler van Feyenoord kwam in balbezit en speelde de bal naar Karsdorp. Die kon ongehinderd doorlopen richting het doel en maakte de 1-0.

Nog geen drie minuten later kwam AZ op gelijk hoogte toen de rechtsbuiten een afgemeten voorzet in het Rotterdamse doelgebied afleverde.

In de tweede helft speelde Feyenoord iets minder, terwijl bij AZ alles lekker bleef lopen. De Alkmaarders liepen al snel uit naar 1-3 door slecht uitverdedigen. De trainer van Feyenoord C2, Gaston Taument, was na afloop niet echt te spreken over de uitslag. ‘AZ en Feyenoord waren vandaag gelijkwaardig aan elkaar en een gelijkspel was misschien meer op zijn plaats geweest. Wij hadden in de tweede helft nog twee grote kansen, die er gewoon in moeten. Ik had nog wel eens willen zien wat er was gebeurd, als wij op 2-2 waren gekomen.’

Net als C1 speelt C2 volgende week de eerste competitiewedstrijd in Eindhoven tegen PSV.

Opstelling Feyenoord C2: De Fockert (35’ Gravriilidis); Korporaal, Groenbast (45’ Van Rossum), Dekker (45’ Dammers), Hardeveld (35’ Hofman); Knoester, Karsdorp (45’ Metin), Medar; Agata, Robinson (35’ Janssen) en Thenu.