Fanshop
Fanshop

VLEMMINGS OVERTUIGD DAT RESULTATEN KOMEN

Feyenoord kan zaterdagavond in De Kuip door te winnen van Willem II op de ranglijst een grote stap in de richting van de Tilburgers zetten. Bij winst voor de Rotterdammers slinkt het gat naar de huidige nummer tien van de eredivisie tot twee punten. Leon Vlemmings liet vrijdagmiddag in De Kuip weten niet direct met deze statistiek bezig te zijn. ‘Maar uiteindelijk gaan wij wel boven Willem II eindigen. Daar ben ik van overtuigd.’
De interim-hoofdcoach gaf aan zich vooral te focussen op het proces dat zijn elftal doormaakt, zonder hierbij de resultaten uit het oog te verliezen. De twee nederlagen tegen sc Heerenveen hebben volgens hem niet voor extra druk gezorgd. ‘We moeten gewoon wedstrijden gaan winnen’, zei Vlemmings. ‘Dat zijn we aan onze stand en gezien de kwaliteiten in de selectie verplicht. Ik zie dit niet als druk. Het hoort bij een club als Feyenoord.’

‘Ik heb de vaste overtuiging dat de goede resultaten snel gaan komen’, ging de coach verder, hierbij een aantal van een blessure teruggekeerde spelers aanhalend. Zo maakt Tim de Cler zaterdagavond net als in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen weer deel uit van de wedstrijdselectie en trainen Jon Dahl Tomasson en Denny Landzaat al bijna een volle week volledig met de groep mee. ‘Die jongens nemen behoorlijk wat kwaliteit en beleving mee. Je ziet daardoor het niveau op de trainingen stijgen’, zei Vlemmings.

Vlemmings verwacht tegen Willem II een wedstrijd qua spelbeeld gelijk aan die tegen de Friezen. ‘Zaterdag zal Willem II net als Heerenveen ver inzakken’, zei hij. ‘Daardoor worden voor ons de ruimtes om in te voetballen klein. Wij zullen geduldig moeten zijn bij het afronden van onze kansen, die zeker gaan komen.’

Doordat de Tilburgers het spel waarschijnlijk aan Feyenoord zullen laten, komen de Rotterdammers net als tegen Heerenveen met veel ruimte in hun rug te spelen. De Friezen legden door snel om te schakelen enkele keren pijnlijk de tekortkomingen van het elftal van Vlemmings bloot. ‘We zullen met heel het elftal beter moeten verdedigen’, zei Vlemmings. ‘Het ligt niet aan één speler of een linie. We moeten zorgen dat we als team beter staan. In de korte tijd tussen beide wedstrijden hebben we hier ook uitvoerig aandacht een besteed.’

DE TEGENSTANDER

Feyenoord treft zaterdagavond in De Kuip met Willem II een tegenstander die afgelopen weekend een valse start van de tweede seizoenshelft beleefde. In Doetinchem werd met 1-0 verloren van De Graafschap en dit betekende voor de ploeg van trainer Andries Jonker de vijfde nederlaag in de laatste zes eredivisieduels.

In december wisten de Tilburgers alleen van Sparta Rotterdam te winnen, onder meer door een doelpunt van Frank Demouge. Verder leed het de laatste weken van 2008 alleen maar nederlagen. Achtereenvolgens waren Heracles Almelo, sc Heerenveen, NEC en FC Twente te sterk.

Demouge vestigt dit seizoen definitief zijn naam als doelpuntenmaker. De spits maakte tot op heden al dertien doelpunten in de eredivisie, slechts twee minder dan zijn totaal na vier seizoenen in dienst van NEC. Bij die club startte hij zijn loopbaan in het betaalde voetbal. Een carrière die verder voerde langs FC Eindhoven en FC Den Bosch, alvorens in de zomer van 2007 neer te strijken in Tilburg. Daar verdiende hij met zijn doelpunten inmiddels een sterk verbeterd contract.

Willem II was in de jaren negentig nog een stabiele subtopper, met een tweede plaats in het seizoen 1998/1999 als absolute uitschieter. De laatste jaren vergaat het de club een stuk minder goed. Het eindigde de laatste drie seizoenen achtereenvolgens op de zeventiende en de vijftiende (twee keer) plaats.

Aan Jonker de taak om met de Tricolores weer de weg omhoog in te slaan. Voorlopig lukt dat de Amsterdamse trainer goed, getuige de tiende plaats op de ranglijst. Een positie die zijn elftal vooral te danken heeft aan een prima start van het seizoen. Mochten de Tilburgers zaterdagavond in De Kuip verliezen, dan zien ze Feyenoord tot op twee punten naderen en lijkt de mooie klassering in gevaar te komen. Willem II zal er daarom alles aan gelegen zijn de Rotterdamse aanval van zich af te slaan.

Feyenoord – Willem II

Zaterdag 24 januari om 20:45 uur in De Kuip


Scheidsrechter: Luinge

Vermoedelijke opstellingen:
Feyenoord:
Timmer; Tiendalli, Lucius, Hofland, Bahia; El Ahmadi, Bruins, Van Bronckhorst; Wijnaldum, Makaay en Biseswar.
Willem II: Aerts; Janse, Van Eijden, Swinkels, Veloso; Muhamadu, Boutahar, Nieuwendaal, Mathijssen, Zijler; Demouge.

STATISTIEKEN
THUIS
01/09/2007 Feyenoord - Willem II 2-0
18/03/2007 Feyenoord - Willem II 0-0
29/12/2005 Feyenoord - Willem II 6-1
13/02/2005 Feyenoord - Willem II 7-0
26/10/2003 Feyenoord - Willem II 2-1

UIT
19/10/2008 Willem II - Feyenoord 1-0
13/04/2008 Willem II - Feyenoord 3-1
12/11/2006 Willem II - Feyenoord 3-5
30/10/2005 Willem II - Feyenoord 1-3
22/08/2004 Willem II - Feyenoord 0-4