FEYENOORD-WILLEM II IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Willem II, eindstand: 1-1.
AD Sportwereld:
In tastbare zin veranderde het vertrek van Gertjan Verbeek, Wim Jansen en Peter Bosz tot nu toe nog maar weinig. Onder Leon Vlemmings werd de sfeer op de werkvloer wat prettiger en de interim-coach verlegde tactisch wat details, maar gewonnen wordt er nog steeds niet. Het is dat Andwélé Slory zaterdag in de laatste seconde nog een bal in de hoek harkte, anders was de score uit drie duels van Vlemmings wel erg treurig geweest.

Sp!ts:
Vlemmings zei ook verheugd te zijn over het aantal teruglopende blessures. Tim de Cler maakte zaterdagavond, dankzij de afwezigheid van de zieke Kevin Hofland, zijn rentree en Jon Dahl Tomasson, Denny Landzaat, Tim Vincken en Serginho Greene zijn op de weg terug. ,,Dan kunnen we eindelijk weer met een vaste groep trainen en aan vastigheid werken.’’

ANP:
Het zoveelste puntenverlies komt iedereen bij Feyenoord niettemin heel slecht uit. De clubleiding en ook de spelers lieten in de aanloop naar het duel met de Tilburgers duidelijk weten dat ze het liefst het seizoen zouden willen afmaken met Vlemmings. Het is echter de vraag of de directie dat nog wel aandurft na het opnieuw tegenvallende optreden in De Kuip. De nacompetitie komt immers vervaarlijk dichtbij voor de zieltogende Rotterdammers.

Novum:
In de tweede wedstrijd onder interim-trainer Leon Vlemmings was er in de eerste helft één belangrijk moment. Een kopbal van verdediger Andre Bahia ging na twaalf minuten langs de Tilburgse doelman Maikel Aerts tegen de onderkant van de lat. Via het houtwerk viel de bal naar beneden en stuiterde weer uit het doel. Scheidsrechter Roelof Luinge vond dat de bal niet in zijn geheel de lijn was gepasseerd en liet doorspelen.

Willem-ii.nl:
De wedstrijd duurde voor Willem II één minuut te lang, want in blessuretijd slaagde Feyenoord erin om op gelijke hoogte te komen. Willem II had immers zeer verassend in de 50e minuut een 1-0 voorsprong genomen. Met man en macht trachtten de Tricolores de voorsprong te consolideren, maar moest ten slotte toch genoegen nemen met een verdienstelijk gelijkspel. 1-1.