Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

STADIONPLANNEN GEPRESENTEERD AAN BUSINESS CLUB

De Feyenoord Business Club heeft tijdens het Happy Hour op maandag 26 januari in De Kuip de plannen voor het nieuw te bouwen stadion aan de Maas gepresenteerd gekregen door projectleider Jan Geuskens. Voorafgaand aan de presentatie van de grootschalige herontwikkeling van het gebied rondom het nieuwe stadion, gaf Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde een overzicht van de gebeurtenissen van de voorbije weken rondom het afscheid van Gertjan Verbeek, Peter Bosz en Wim Jansen. Na afloop van de presentatie van Geuskens genoten de leden van de Business Club gezamenlijk van een borrel en een diner.
‘Deze presentatie gaat over hoop, geloof en liefde en over vertrouwen hebben in de toekomst’, begon Geuskens zijn verhaal. Hij noemde het nieuw te bouwen stadion ‘een katalysator voor een vernieuwingsslag in de ontwikkeling van heel het gebied’ en ging vervolgens dieper in op de plannen omtrent het stadion. Hierbij sprak hij de ambitie uit dat de nieuwe thuishaven van Feyenoord het nationale stadion zal worden, dat ook in Europees opzicht een belangrijke positie in zal gaan nemen.

‘De nieuwe Kuip moet een sfeervol voetbalstadion worden’, ging Geuskens verder. ‘Het zal er in elk geval een met drie ringen worden, want dat kan niet anders bij een stadion met een capaciteit van 80.000 plaatsen. Hierin zal tussen de eerste en de tweede ring een omloop rondom heel het stadion komen, waar alle faciliteiten te vinden zullen zijn.’

Geuskens noemde het Emirates Stadium van Arsenal en de Allianz Arena in München als voorbeelden van stadions waar bij de ontwikkeling van het nieuwe stadion aan de Maas naar gekeken wordt. Hierbij lichtte hij uit dat toeschouwers in de Allianz Arena zelfs op de derde ring nog heel dicht op veld zitten, iets dat ook in het ontwerp van het nieuwe stadion meegenomen zal worden.

Verschil met de twee voorbeeldstadions is de multifunctionaliteit van het aan de Maas te bouwen stadion. Een van de uitgangspunten is dat ook op de dagen dat Feyenoord geen wedstrijden speelt er evenementen en activiteiten in het stadion plaatsvinden. Hierom zal in tegenstelling tot in Londen en München het dak volledig gesloten kunnen worden en zal het mogelijk zijn het speelveld uit het stadion te rijden.

Geuskens ging verder ook in op de ontwikkeling van het gebied rondom het stadion. Openbaar vervoer, opleidingsmogelijkheden, huisvesting en breedtesport zijn hierbij speerpunten. ‘De komende jaren zullen gebruikt worden om te komen tot een bestuursvisie, waarna in 2013 a 2014 het definitieve bestemmingsplan klaar zal zijn en de bouwvergunningen aangevraagd kunnen worden’, sprak Geuskens afsluitend. ‘Het nieuwe stadion aan de Maas zal uitgroeien tot een icoon van Rotterdam.’