NEC IN ALLERLAATSTE MINUUT LANGS FEYENOORD

Feyenoord heeft zondag in de allerlaatste minuut van de wedstrijd tegen NEC een zeker gelijkspel weggegeven. Bij een vrije trap diep in blessuretijd werd Milano Koenders helemaal vrijgelaten, waardoor de Rotterdammers tegen een zure 1-0 nederlaag aanliepen. Tot die tijd had Feyenoord in de tweede helft de grootste kansen gehad om de score te openen. Jon Dahl Tomasson maakte in de tweede helft zijn rentree, nadat hij ongeveer vier maanden uit de roulatie was. Norichio Nieveld maakte zijn debuut, centraal in de verdediging.
Liefst drie spelers die normaalgesproken in de basis zouden staan, moesten voorafgaand aan de wedstrijd afhaken. André Bahia was wegens privé omstandigheden naar Brazilië, terwijl Theo Lucius wegens een ribblessure niet in actie kon komen. Giovanni van Bronckhorst ging tijdens de warming-up door zijn enkel en kon zodoende ook niet aan de aftrap verschijnen. Door het ontbreken van de drie maakte Norichio Nieveld zijn debuut, terwijl Kelvin Leerdam als linksachter werd opgesteld.

Met een achterhoede die nooit eerder in deze formatie speelde, kwam Feyenoord gedurende de eerste helft zwaar onder druk te staan. Het was te danken aan goed keeperswerk van Henk Timmer dat er bij rust nog niet gescoord was door de thuisploeg.

De doelman onderscheidde zich vooral na krap een halfuur spelen, toen hij NEC tot drie keer toe van scoren weerhield. Eerst omspeelde Lasse Schöne met een prima actie Kevin Hofland, voordat hij op de vuisten van Timmer schoot. Vervolgens stond de doelman twee keer paraat op een rebound van Jhonny van Beukering.

Bij de hoekschop die volgde kreeg Timmer hulp van Karim El Ahmadi, die de bal net voor de doellijn wegwerkte. Eerder had Timmer al een schot van Dennis Rommedahl vanaf de zijkant weten te keren.

Zijn collega Gabor Babos had het aan de andere kant van het veld een stuk rustiger. Pas na een halfuur spelen hoefde hij voor het eerst in actie te komen, toen Andwélé Slory uit de draai een schotje loste dat gemakkelijk gepakt kon worden. Verder werd Feyenoord diverse keren gevaarlijk uit dode spelsituaties, maar die leverden niets op.

Na rust kreeg Feyenoord langzaam maar zeker wat meer grip op het spel van de thuisploeg, al bleef het aanvalsspel van de Rotterdammers te rommelig. Te vaak werd onnodig balverlies geleden, terwijl er diverse onnodige vrije trappen werden weggegeven.

Desondanks kwam de grootste kans na een uur spelen op naam van Diego Biseswar. De aanvaller werd bereikt door Nieveld, die de bal knap had onderschept. Biseswar begon daarop een solo die eindigde met een schot dat ternauwernood gestopt kon worden door Babos.

Tegen die tijd was Jon Dahl Tomasson juist in het veld gekomen. De Deen maakte daarmee zijn rentree en stond al snel aan de basis van een goede mogelijkheid. Met een lepe voorzet bereikte hij Roy Makaay, die net naast schoot. Even later kwam Slory oog in oog met Babos, nadat hij diep was gestuurd door Biseswar, maar hij schoot eveneens langs de verkeerde kant van de paal.

Het was direct de laatste kans voor Feyenoord van de wedstrijd. Ook NEC kwam aanvankelijk niet veel verder dan halverwege de helft van de Rotterdammers, totdat de blessuretijd was aangebroken. Een vrije trap van Youssef El-Akchaoui belandde op het hoofd van Milano Koenders, die volledig vrij binnen kon koppen. Even later floot scheidsrechter Braamhaar voor het laatste fluitsignaal, waarmee een even zure als dure nederlaag een feit was.

NEC Nijmegen – Feyenoord 1-0

90’ 1-0 Koenders

Scheidsrechter: Braamhaar

Geel: Sibum, Kivuvu, Slory