AJAX – FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Ajax tegen Feyenoord, eindstand: 2-0.
De Pers:
Er kon geen misverstand over bestaan dat Ajax uiteindelijk terecht als winnaar van het veld liep; daarvoor waren de kansen te talrijk voor de Amsterdammers en was het verweer van Feyenoord te zwak. Maar de klassieker onderstreepte nog maar eens de laagconjunctuur waarmee de eredivisie te kampen heeft.

Sportweek.nl:
Pas na een kwartier ontvlamde de wedstrijd. Suarez leek door te breken, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit. Gelijk daarna counterde Feyenoord, maar een schot van Georginio Wijnaldum bleek houdbaar voor Maarten Stekelenburg. De kansen bleven daarna komen in de eerste helft, maar de schoten gingen alsmaar hoger over beide doelen.

VI.nl:
In de 51ste minuut maakte Thomas Vermaelen de eerste treffer van het duel. De Belg stond volledig vrij nadat Kennedy Bakircioglu vanaf de linkerflank de bal via een vrije trap bij de tweede paal had bezorgd. Simpel werkte Vermaelen de bal over de doellijn.

Ajax.nl:
Roerig was het een voetbalmiddag lang in de ArenA. De Klassieker leverde zondagmiddag het strijdtoneel op dat zo goed past bij een historisch beladen voetbalgevecht tussen Ajax en Feyenoord. Het treffen bleef tot en met de blessuretijd spannend. Vooral de thuisploeg was daar ‘schuldig’ aan. Na de openingstreffer van Thomas Vermaelen, een intikker vlak na rust, kreeg Ajax kans op kans. De vinger ging telkens wel naar de trekker, maar het duurde wel heel lang voordat deze daadwerkelijk werd overgehaald. Pas in de extra minuten maakte Urby Emanuelson aan alle twijfels een einde. Op aangeven van Luis Suarez schoof de linkspoot de bal in het Rotterdamse doel. Met de 2-0 was de Klassieker eindelijk beslist.

AD Sportwereld:
Hoofdschuddend en met de armen gespreid liep Henk Timmer zondagmiddag een paar meter het veld uit, met zijn rug naar het strijdperk. Ajax-Feyenoord was nog niet ten einde, maar na de 2-0 van Urby Emanuelson leek de keeper even van plan om boos naar huis te lopen. Timmers wandeling had in dubbel opzicht iets symbolisch. Enerzijds door de totale wanhoop die het uitstraalde, anderzijds omdat het juist Henk Timmer was, de keeper die moet vertrekken bij Feyenoord.

Bekijk hier de samenvatting van Ajax tegen Feyenoord en de reacties van trainer Leon Vlemmings en Diego Biseswar.