NAC BREDA – FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: NAC Breda tegen Feyenoord, eindstand: 1-2.
Sportweek:
In de eerste helft was Feyenoord op achterstand gekomen door een verzilverde strafschop van Donny Gorter. De bal ging op de stip nadat Kelvin Leerdam een overtreding had begaan op Kees Kwakman. In de tweede helft kwam Feyenoord op gelijke hoogte via een treffer van Georginio Wijnaldum.

AD Sportwereld:
NAC was lang de bovenliggende partij, maar op basis van de tweede helft was de Rotterdamse zege niet eens onverdiend. De thuisploeg oogde vermoeid na de bekerstunt tegen AZ van donderdag en liet zich steeds nadrukkelijker afbluffen. Feyenoord toonde juist meer initiatief, door sneller druk te zetten op de tegenstander en scherper de duels aan te gaan.

VI.nl:
Een goede actie van invaller Jordao Pattinama op de linkerflank zorgde in de 82ste minuut voor de beslissing in Breda. De debutant bezorgde de bal bij Tomasson, die Jelle ten Rouwelaar passeerde met een bekeken schot in de rechterhoek.

Brabants Dagblad:
Als een lichtgewicht bokser die niet onder het krijgen van klappen uit kan komen, stelde Georginio Wijnaldum zich gistermiddag aan het eind van het duel met NAC op naast de cornervlag. Met de bal onder de rechterzool probeerde de Feyenoorder tijd te rekken en ondertussen incasseerde hij een paar flinke beuken. Wijnaldum kreeg echter wel waar hij naar streefde: drie belangrijke punten (1-2).

Telegraaf:
Feyenoord sprong door de zege over Vitesse heen naar de tiende plaats en is nu koploper van het rechterrijtje. Op basis van het wedstrijdbeeld over negentig minuten was alle jubel aan Feyenoord-zijde echter een beetje overdreven, want de eerste helft was ronduit slecht. Met wedstrijden tegen PSV en AZ voor de deur zal Feyenoord de komende weken een hoger niveau moeten halen om daadwerkelijk mee te gaan spelen voor de play-offs en te voorkomen dat het aangewakkerde vuurtje weer een waakvlammetje wordt.

Bekijk hier de samenvatting van NAC Breda tegen Feyenoord en de reacties van trainer Leon Vlemmings en Jordao Pattinama.