Fanshop
Fanshop

REACTIE ERIC GUDDE NAAR AANLEIDING VERKLARING JORIEN VAN DEN HERIK

Feyenoords Algemeen Directeur Eric Gudde: ‘Feyenoord heeft geen behoefte punt voor punt in te gaan op zaken die de heer Van den Herik zondagavond via een verklaring naar buiten bracht naar aanleiding van een interview j.l. zaterdag van onze financieel directeur in het AD.
In het bewuste verklarende krantenartikel waarop Van den Herik nu reageert is een volledig kloppend beeld neergezet van de huidige financiële situatie bij Feyenoord, alsmede van de ontwikkeling en ontstaansgeschiedenis van de financiële positie. Alle door ons genoemde cijfers zijn gecontroleerd, vastgesteld en goedgekeurd door een (extern) accountantsbureau.

De timing van zijn kritiek bevreemdt mij. Hij zal er zijn redenen voor hebben om pas nu met zijn verklaring naar buiten te komen, maar wij stellen vast dat Van den Herik reageert op cijfers die inmiddels meer dan een half jaar geleden al naar buiten zijn gebracht via het jaarverslag. Een verslag dat overigens voor het eerst in de geschiedenis van de club als brochure werd uitgegeven in het kader van de door de huidige directie nagestreefde openheid en transparantie.

Het streven van de huidige directie naar de supporters en de media toe open te zijn, was ook jongstleden zaterdag de reden voor de nadere uitleg (in het AD) over de huidige financiële situatie en hoe het zo ver is gekomen. Bewust, om niemand onnodig te beschadigen, is in dat artikel slechts cijfermatig teruggekeken zonder dat Feyenoord daarbij namen noemde of schuldigen aan wees. Noch van trainers, noch van stafleden of toenmalige bestuurders.

Feyenoord gaat over tot de orde van de dag. Dit betekent voor de clubleiding hard werken aan het verder gezond maken van de club en voor het elftal een goed vervolg geven aan het sportieve succes van afgelopen zondag. Om de kans hierop zo groot mogelijk te laten zijn, is de club gebaat bij rust.’

Rotterdam, 9-3-2009