JONG FEYENOORD EN JONG FC TWENTE IN EVENWICHT

Jong Feyenoord heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen FC Twente met 2-2 gelijk gespeeld. Alle doelpunten in het duel waarin beide ploegen een hoog niveau haalden vielen in de laatste twintig minuten. Jordao Pattinama en Kevin Wattamaleo verzorgden de productie in de ploeg van Alex Pastoor. Twente miste een strafschop na een uur spelen.
Beide ploegen die maandag in Enschede in actie kwamen beschikten over de nodige eredivisie-ervaring. Zo maakten bij Feyenoord onder meer Luigi Bruins, Dwight Tiendalli en Kevin Wattamaleo hun opwachting, terwijl de trainer van de thuisploeg kon beschikken over onder meer Romano Denneboom, Jeroen Heubach en Youssouf Hersi.

Het zorgde ervoor dat het treffen in de eredivisie voor beloften een wedstrijd op een hoog niveau werd. Feyenoord had daarin aanvankelijk het beste van het spel, maar moest het initiatief halverwege de eerste helft aan de thuisploeg laten. De Rotterdammers lieten te veel ruimte tussen de linies en Twente maakte hier dankbaar gebruik van, al leverde het voor rust nog geen treffer op.

Pas na een kwartier in de tweede helft leek hier verandering in te komen. De scheidsrechter wees toen resoluut naar de strafschopstip, nadat Tiendalli de bal op legitieme wijze afhandig had gemaakt van Denneboom. ‘Die strafschop werd volkomen onterecht gegeven’, zei trainer Alex Pastoor achteraf. De gerechtigheid zegevierde doordat Darley knap redding bracht op de inzet vanaf elf meter die volgde.

De strafschop was de aanzet voor een zeer attractief laatste halfuur, waarin beide ploegen grote kansen kregen en ook beiden tweemaal wisten te scoren. Feyenoord opende het bal ruim een kwartier voor tijd, via een schitterende solo van Jordao Pattinama, die een dag eerder nog debuteerde in het eerste elftal. Hij passeerde twee verdedigers door ze te poorten en schoot de bal uiteindelijk tussen de benen van de keeper door in het doel.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten later zorgde Denneboom al voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd leek Feyenoord de punten zelfs helemaal uit handen te geven, nadat Dario Vujicevic een wederom discutabele strafschop benutte.

De verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk twee minuten voor tijd. Michal Janota zag een vrije trap losgelaten worden door de doelman van Twente, waarna Wattamaleo wel raad wist met dit buitenkansje. ‘Een terechte uitslag, al denk ik dat wij op basis van de kansen iets meer aanspraak maakten op de overwinning dan Twente’, zei Pastoor.

Tim Vincken speelde maandag voor het eerst weer langer dan een helft, sinds hij op de terugweg is na een hamstringblessure. De aanvaller kwam zonder problemen een uur in actie. ‘Het is uitstekend gegaan met hem’, zei Pastoor. ‘We gaan steeds een stapje verder in zijn traject.’

Jong FC Twente – Jong Feyenoord 2-2

73’ 0-1 Pattinama
78’ 1-1 Denneboom
85’ 2-1 Vujicevic (str.)
88’ 2-2 Wattamaleo

Bijz.: FC Twente mist strafschop (62’)

Opstelling Jong Feyenoord: Darley; Van Stee (80’ Machek), Tiendalli, Nieveld, Waisapij; Vincken (60’ Schet), Bruins, Wattamaleo, Janota; Erasmus (80’ Bijlow) en Pattinama.