C1 GEEFT WINST DIEP IN BLESSURETIJD WEG

Feyenoord C1 heeft vrijdagavond in de negende minuut van de blessuretijd de winst in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag C1 uit handen moeten geven. ‘De scheidsrechter was zijn klokje blijkbaar kwijtgeraakt’, zei trainer Jeffrey Oost na afloop. Nota bene de Haagse doelman tekende in de laatste seconde van het duel voor de 1-1, nadat Terence Kongolo Feyenoord eerder in de wedstrijd op voorsprong had gezet.
Dat de Rotterdammers in de allerlaatste seconde de winst nog uit handen gaven, zorgde bij Oost voor teleurstelling. ‘Te meer omdat we vlak daarvoor een levensgrote kans hadden om op een 2-0 voorsprong te komen. Als je dan een paar tellen later uiteindelijk met een gelijkspel van het veld afstapt, is dat extra zuur.’

Op basis van de eerste helft verdienden de Hagenaren overigens wel een punt. ADO dicteerde op Varkenoord het spel, won alle afvallende ballen en was scherper dan de thuisploeg. ADO kreeg twee grote kansen en Feyenoord mocht van geluk spreken dat er na 35 minuten 0-0 op het scorebord stond.

Na rust waren de rollen omgedraaid. De spelers van Oost maakten nu het spel en zetten ADO flink onder druk. In de 57ste minuut kregen de Rotterdammers een corner, die invaller Kevin Gomez Niëto goed voor het doel bracht. Kongolo wist hier wel raad mee en kopte binnen:1-0. Na het doelpunt gingen de Hagenaren vol op de aanval spelen, waardoor het spel op en neer golfde.

Vijf minuten na het verstrijken van de officiële speeltijd had Anass Achahbar de 2-0 op zijn schoen. De aanvaller omspeelde de keeper, maar door een uiterste actie van de Haagse laatste man raakte Achahbar de bal voor open doel alsnog kwijt. Bijna tien minuten in blessuretijd maakte de Haagse doelman, die was meegekomen bij een corner, de gelijkmaker.

Opstelling Feyenoord C1: Snoek; Thong, Kongolo, Rekik (48’ Gomez Niëto), Woudenberg; Ebicilio, Sleegers (36’ Breimer), Ake; Boëtius, Achahbar en De Vilhena (48’ Dercks)