FEYENOORD B1 PAKT BELANGRIJKE PUNTEN

Feyenoord B1 heeft donderdagavond een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. De Rotterdammers speelden een inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag. Op eigen veld werd het 4-2 voor Feyenoord. Luc Castaignos, Elvis Plaisier, Tim Schoonheijm en Nygel Velder maakten de doelpunten. Door de winst staat Feyenoord nu vier punten boven de nummer twee, Ajax. Er zijn nog slechts drie wedstrijden te spelen.
In de eerste helft had Feyenoord veel moeite met de twee fysiek sterke Haagse spitsen. De Rotterdammers gingen te vaak het duel aan, waar ze beter hadden kunnen kiezen voor de voetballende oplossing. Zowel Feyenoord als ADO had in de eerste helft mogelijkheden om tot scoren te komen. Al in de derde minuut stond spits Luc Castaignos oog in oog met de Haagse doelman. Hij schoot de bal echter recht op de keeper. Aan de andere kant hadden de bezoekers zo nu en dan een open schotkans.

In de 33ste minuut kreeg Feyenoord een vrije trap tegen. De bal werd hierbij rechtstreeks op doel geschoten, tot verrassing van doelman Niels Konijnenburg: 0-1. Feyenoord creëerde vanaf de aftrap direct een goede kans. Shane van den Engel was het eindstation van een goede combinatie. Hij schoot echter op de paal.

Na rust stond er een beter Feyenoord op het veld. De Rotterdammers waren scherper en wonnen meer duels. Dat leidde vlak na rust al tot de 1-1. Bruno Martins Indi stuurde Osama Rashid met een lange bal de diepte in. Rashid speelde terug op Castaignos, die nu wel tot scoren kwam.

Na een kwartier in de tweede helft was het wederom ADO dat op voorsprong kwam. Konijnenburg onderschepte de bal in de buurt van twee tegenstanders. Terwijl één speler van hen terug liep naar eigen helft, legde de doelman de bal voor zich neer om hem uit te trappen, maar besefte niet dat de tweede spits nog achter hem stond. Die maakte de bal simpel afhandig van de keeper en profiteerde van het slippertje.

Vanaf dat moment ging het echt lopen bij de Rotterdammers. In de 63ste minuut had Ryan Bouwmeester een goede actie in huis. Vanuit de as bediende hij Elvis Plaisier die de 2-2 op zijn naam schreef. Niet veel later werd het 3-2 voor Feyenoord, toen Plaisier Tim Schoonheijm vrij voor het doel zette. In de slotfase tekende Nygel Velder voor de 4-2. Nadat Castaignos op de paal had geschoten, was Velder er als de kippen bij om de rebound af te maken.

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; De Vrij, Kruithof, Huijgevoort (M. Steenvoorden), Martins Indi; Bouwmeester, Van den Engel (61’ Plaisier), Rashid; Schoonheijm (77’ Van der Laan), Castaignos en Karim (49’ Velder).