Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FELLE TRAINING NA TERUGKEER VAN MÜNCHEN-TRIP

Feyenoord heeft woensdagmiddag na in de loop van de dag te zijn teruggekeerd in Rotterdam een felle groepstraining afgewerkt. De Rotterdammers waren dinsdagavond aandachtig toeschouwer geweest bij de kwartfinale in de Champions League tussen Bayern München en FC Barcelona en reisden na een overnachting in de Beierse stad terug naar Nederland.


Op een zonnig Varkenoord nam ook de enkele weken met een hamstringblessure aan de kant gestaan hebbende Jon Dahl Tomasson deel aan de groepstraining. De aanvaller deed heel de training mee, inclusief de afsluitende partijvorm. Leon Vlemmings liet afgelopen zondag al weten te verwachten dat de Deen aan kan sluiten bij de wedstrijdselectie voor het duel van komende zaterdag met FC Twente.



Kevin Hofland liet zich ook op het trainingsveld zien. De centrale verdediger trainde eerst met de eerste selectie mee en nam deel aan enkele kracht- en stabiliteitsoefeningen, alsmede het passen en trappen dat op het programma stond. De afsluitende partijvorm sloeg Hofland over, waarop hij zijn training bij het beloftenelftal vervolgde. Hier speelde hij onder meer nog mee in een positiespel.



De spelers en begeleidingsstaf van Feyenoord beleefden in München een geslaagd teamuitje. ‘We hebben er een rustige en prima avond gehad’, zei Roy Makaay, die voor even terugkeerde bij de club waar hij enkele seizoenen furore maakte. ‘Voor veel jonge jongens zijn wedstrijden op dat niveau en in zo’n ambiance nieuw. Het is goed voor hen om eens bij een wedstrijd als deze te zijn geweest, want hier doe je het als voetballer uiteindelijk voor.’



Het idee om een duel in de Champions League te bezoeken ontstond binnen de spelersgroep rondom de loting voor de kwartfinale. Toen bekend werd dat de wedstrijd tussen beide Europese grootmachten op dinsdag in München werd gespeeld, legde Makaay de contacten. ‘Een wedstrijd op dinsdag bezoeken paste in ons programma’, zei de aanvaller. ‘Was er deze avond in Barcelona gespeeld, dan had Giovanni een en ander in gang gezet. De club Feyenoord stond hier namelijk helemaal buiten, zowel op organisatorisch als financieel vlak. Het was een initiatief vanuit de spelersgroep. Al met al was het een mooie en ontspannen avond.’