JONG FEYENOORD VERSLAAT OP KASTEEL JONG SPARTA: 1-2

Jong Feyenoord heeft maandagavond op Het Kasteel met 1-2 gewonnen van Jong Sparta Rotterdam. Clint van Stee zette de ploeg van trainer Alex Pastoor in de tweede helft uit een vrije trap op voorsprong, die al snel door de thuisploeg ongedaan werd gemaakt. Kermit Erasmus maakte als invaller zijn eerste minuten na enkele weken aan de kant te hebben gestaan met een knieblessure en de Zuid-Afrikaan luisterde zijn rentree op met de winnende treffer.
Dat Feyenoord de rust haalde met een 0-0 tussenstand, had vooral met het nodige geluk te maken. Doelman Rob van Dijk had enkele minuten voor de onderbreking geen passend antwoord op een schot van de volkomen vrijgelaten Jeffrey Rijsdijk, maar zag tot zijn opluchting de bal op de lat uiteenspatten.

Het was het meest opwindende moment van een eerste helft die verder weinig spektakel bood. Het verschil op de ranglijst tussen beide Rotterdamse ploegen mag dan groot zijn, op het veld bleek daar weinig van. Afgezien van een door Michal Janota slecht afgeronde aanval na tien minuten spelen zorgde Feyenoord voor weinig gevaar, terwijl Sparta zich ook tevreden moest stellen met slechts wat kleine kansen.

Veel veranderde er de tweede helft niet aan het spelbeeld. Beide ploegen probeerden te voetballen, maar ontbrak het in de eindfase aan nauwkeurigheid in de passing, waardoor grote kansen uitbleven.

Er moest voor Feyenoord uiteindelijk een vrije trap na een overtreding op Mitchell Schet aan te pas komen om op voorsprong te komen. Van Stee ging zoals vaker dit seizoen achter de bal staan en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied snoeihard langs de muur en de aan de grond genagelde Sparta-doelman Cor Varkevisser: 0-1.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong, want zes minuten later lag aan de andere kant de gelijkmaker al in het doel. Jeroen Merk zette voor vanaf rechts, waarna de mee opgekomen Jerold Promes bij de tweede paal eenvoudig binnen kon tikken. Dat mocht Norichio Nieveld zich aanrekenen, want hoewel de verdediger alle gelegenheid had om de voorzet te onderscheppen, greep hij niet in.

Gelukkig voor de verdediger had zijn fout uiteindelijk geen invloed op het eindresultaat, want bij de eerste de beste tegenaanval nam Feyenoord weer de leiding in de wedstrijd. Schet werd op links de diepte ingestuurd, trok de bal goed voor, waarna de ingevallen Erasmus van dichtbij de bal hard en hoog achter Varkevisser schoot: 1-2.

Sparta zette hierna nog één keer aan, werd via schoten van David Abdul ook nog gevaarlijk, maar Van Dijk wist zijn doel schoon te houden. Feyenoord won daardoor de wedstrijd, waarin Tobias Waisapy vlak voor tijd met een blessure naar de kant moest.

Jong Sparta Rotterdam – Jong Feyenoord 1-2

72’ 0-1 Van Stee
79’ 1-1 Promes
84´ 1-2 Erasmus

Opstelling Jong Feyenoord: Van Dijk; Van Stee, Nieveld, Kobussen, Waisapy (90’ Barends); Vincken, Wattamaleo, Janota (64’ Erasmus), Pedro (90’ Bijlow); Schet en Pattinama.