Fanshop
Fanshop

HONDERDSTE EREDIVISIEGOAL VOOR TOMASSON

Jon Dahl Tomasson heeft in de afgelopen wedstrijd tegen ADO Den Haag zijn 99ste en 100ste doelpunt gemaakt in de eredivisie. De Deen maakte 63 van deze honderd treffers in het shirt van Feyenoord. De overige 37 goals kwamen tot stand in dienst van sc Heerenveen.
Dankzij zijn twee treffers tegen ADO Den Haag klimt Tomasson naar de gedeelde tweede plaats op de lijst van topscorers in de eredivisie, die hij samen met Rick Hoogendorp bezet. Van alle actieve eredivisie-spelers wist alleen FC Twente-spits Blaise Nkufo vaker het net te vinden. De Zwitser staat op 102 eredivisie-doelpunten. Michael Mols staat op de vijfde plaats van eredivisie-topscorers, met 96 doelpunten.

Tomasson is de negende buitenlandse speler in de eredivisie met honderd doelpunten achter zijn naam. De Deen heeft nog 29 doelpunten nodig om op gelijke hoogte te komen met voormalig Feyenoord-spits Ove Kindvall. De Noor Halvar Thorensen voert de lijst van buitenlandse topscorers aan. De Noor maakte tussen 1977 en 1987 liefst 152 goals in dienst van FC Twente en PSV.