FC UTRECHT – FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: FC Utrecht tegen Feyenoord, eindstand: 2-2.
VI.nl:
Het gelijkspel was conform het spelbeeld, beide elftallen deden nauwelijks onder voor elkaar en verschenen even vaak kansrijk voor het doel van de opponent. FC Utrecht nam twee keer een voorsprong, Feyenoord kwam tweemaal op gelijke hoogte.

FCUtrecht.nl:
Een belangrijke rol was zondag in de beginfase weggelegd voor Caluwé. Feyenoord-verdediger Leerdam vloerde de middenvelder na elf minuten spelen binnen het strafschopgebied, waarna arbiter Luinge naar de stip wees. Een uitgelezen mogelijkheid voor de thuisclub om al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Caluwé nam zelf plaats achter de bal, maar schoot te slap in waardoor doelman Timmer de penalty vrij eenvoudig kon stoppen. Maar Caluwé maakte zijn misser snel goed. Twee minuten na zijn trap vanaf elf meter schoot hij van buiten het strafschopgebied wel feilloos in de kruising.

FCUpdate.nl:
In de razend spannende tweede helft kantelden de kansen voortdurend. Feyenoord begon sterk en raakte via Fer en De Cler twee keer de lat, maar FC Utrecht leek de grote winnaar de worden toen Sander Keller van dichtbij een hoekschop binnenwerkte. Feyenoord wankelde en de 3-1 leek dichter bij dan de 2-2, maar een kwartier voor tijd zorgde Georginio Wijnaldum voor de gelijkmaker. De kleine aanvaller kopte van dichtbij een fraaie voorzet van Diego Biseswar binnen.

AD Sportwereld:
In de strijd om de play-offs is het handig als je goed kunt voetballen, maar een ruime voldoende voor wiskunde is ook mooi meegenomen. Zó gecompliceerd is het systeem, dat een atoomgeleerde er duizelig van wordt. Wekenlang dachten FC Utrecht en Feyenoord dat een negende plaats vrijwel zeker voldoende was bij een bekerfinale tussen Heerenveen en FC Twente. Maar afgelopen week bleek dat opeens weer helemaal anders. Want als Heerenveen de finale op 17 mei in de Kuip verliest, dan moet het normaal gesproken toch nog play-offs spelen. De Friese club is dan weliswaar al zeker van internationaal voetbal, het dient via de nacompetitie te strijden om een ‘gunstiger’ ticket voor de Europa League, de opvolger van de UEFA Cup.

Sp!ts:
Feyenoord heeft komende zondag, mede dankzij het veel betere doelsaldo, in eigen stadion dus aan een punt genoeg om het ticket voor de play-offs af te dwingen. ‘Het wordt een mooie wedstrijd’, blikte Van Bronckhorst alvast vooruit. Al is het natuurlijk de vraag voor wie. Rode lantaarndrager Roda zal de kaas niet zomaar van het brood laten eten.

Bekijk hier de samenvatting FC Utrecht tegen Feyenoord en de reacties van trainer Leon Vlemmings en Jon Dahl Tomasson.