JONG FEYENOORD BESLUIT COMPETITIE MET GELIJKSPEL

Jong Feyenoord heeft dinsdag de competitie besloten met een 3-3 gelijkspel op bezoek bij Vitesse. Meest opvallende man aan Rotterdamse zijde was Jordao Pattinama. De aanvaller maakte twee doelpunten, waarvan een uit een strafschop, maar kreeg na beide treffers eveneens een gele kaart. Na de zege van vorige week op Jong PSV was al bekend dat Jong Feyenoord de eredivisie voor beloften zou eindigen op de tweede plaats.
De ploeg van Alex Pastoor beleefde dinsdagmiddag een hele matige openingsfase van de wedstrijd. De Rotterdammers begonnen met de verkeerde intenties aan het duel en speelden bovendien met de linies veel te ver uit elkaar.

Geheel volgens de verhoudingen op het veld was het Vitesse dat na krap een kwartier op voorsprong kwam, zij het wat gelukkig. Doordat een bal op het slecht bespeelbare veld juist opsprong op het moment dat de Feyenoord-defensie wilde opruimen, kreeg een speler van Vitesse een vrije mogelijkheid, die hij niet onbenut liet.

Het was voor Feyenoord het signaal om wakker te worden, want vanaf ongeveer de twintigste minuut nam de ploeg het heft in handen en tot het laatste fluitsignaal bleven de Rotterdammers het gevaarlijkste team.

Toch was het Vitesse dat kort voor rust de marge verdubbelde, andermaal met dank aan het slechte veld. Uit een hoekschop van de Arnhemmers stuiterde de bal wederom op het verkeerde moment op, wat de inleiding was voor de 2-0.

Het was voor Pastoor in de rust geen reden tot paniek, omdat duidelijk was dat Jong Feyenoord langzaam maar zeker het spel naar zich toetrok. Het wachten was op het moment dat dit zich uitbetaalde in doelpunten. Dit gebeurde uiteindelijk in het laatste halfuur van de wedstrijd.

Pattinama opende het bal na dik een uur vanaf de strafschopstip, nadat Kermit Erasmus was gevloerd in het zestienmetergebied. Een kwartier voor tijd bracht Mitchell Schet Feyenoord op gelijke hoogte met Vitesse, door een rebound te benutten nadat Erasmus de paal had geraakt.

Vijf minuten voor tijd leek Feyenoord alsnog de winst te grijpen, toen Pattinama na een schotje op de doelman de rebound wél benutte. Bij het juichen zag de scheidsrechter alleen dat de aanvaller zijn hoofd deels in zijn shirt had verborgen, wat hem zijn tweede gele kaart van de wedstrijd opleverde. Zijn eerste gele kaart was twintig minuten eerder op al even discutabele wijze tot stand gekomen, toen hij na zijn eerste treffer de bal snel uit het doel wilde pakken, maar in conclaaf raakte met de doelman.

Het maakte dat Feyenoord de laatste minuten met tien man de voorsprong moest zien vast te houden, maar dit lukte niet. In de ruim bemeten blessuretijd leverde één van de summiere counters van de thuisploeg een strafschop op, nadat Clint van Stee contact had met zijn tegenstander.

‘Al met al hebben we het redelijk gedaan’, zei Pastoor na afloop. ‘Hoewel er qua resultaat niets meer op het spel stond, draait het in deze laatste weken nog wel om de collectieve en individuele ontwikkeling van de ploeg en de spelers. We zijn nu weliswaar klaar met de competitie, maar ons seizoen duurt nog drie weken. Ik wil dat alle spelers uiteindelijk fit op vakantie gaan en na de zomer ook weer fit terugkomen.’

Jong Feyenoord speelt nog tenminste twee oefenwedstrijden voordat de zomerstop begint. Volgende week nemen de beloften het op tegen het eerste elftal van Helmond Sport, waarna een week later een oefenduel in Duitsland met het Onder 23 elftal van Schalke 04 op het programma staat.

Jong Vitesse – Jong Feyenoord 3-3
13’ 1-0
45’ 2-0
67’ 2-1 Pattinama (str.)