Fanshop
Fanshop

DUEL MET RODA JC IN TEKEN VAN SOPHIA KINDERZIEKENHUIS

De wedstrijd Feyenoord tegen Roda JC is de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Traditiegetrouw staat dit duel in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis. De samenwerking tussen Feyenoord en het Erasmus MC Sophia bestaat sinds augustus 2003. Voor de kinderen zelf zal het zondag een groot feest worden. Honderden patiëntjes uit het kinderziekenhuis zullen de wedstrijd vanaf het speciaal gereserveerde Vak G volgen. Kinderen die niet in staat zijn de wedstrijd vanaf dat vak te bekijken, worden met hun begeleiders door diverse unithouders in de businessunits ontvangen.
Op het veld komt de Sophiadag ook tot uiting. De wedstrijdmascotte, de wedstrijd- en referee escortes en de vlaggenkinderen zijn van het Sophia afkomstig. Na afloop zal Kevin Hofland, de ambassadeur namens Feyenoord van het Sophia Kinderziekenhuis, op het veld geïnterviewd worden over deze bijzondere dag.

Bovendien wordt er zondag door tientallen vrijwilligers van het Sophia en de Feyenoord Supportersvereniging gecollecteerd onder de bezoekers. Ook in het Maasgebouw zal de geldinzamelingsactie plaatsvinden. De opbrengst wordt na afloop van het duel bekend gemaakt via deze website.

Het volledige bedrag wordt door het ziekenhuis aangewend om nieuwe stretchers aan te schaffen voor ouders of verzorgers die in het Sophia overnachten. Vooral voor jonge kinderen kan het belangrijk zijn dat een ouder er is om het kind door de eerste moeilijke periode heen te helpen. Wanneer het kind op een meerpersoonskamer verblijft, krijgt de ouder een stretcher naast het bed van het kind. Deze stretchers zijn nodig aan vervanging toe.