VERDIENDE WINST B2 BIJ LEEFTIJDSGENOTEN AJAX

Feyenoord B2 heeft zaterdag een oefenwedstrijd met 1-2 van Ajax B2 gewonnen. Het is voor de tweede keer dit seizoen dat B2 daarin slaagt, één keer ging de winst naar de Amsterdammers. Matthew Steenvoorden en Kay Blokland maakten de doelpunten.
Ajax had in de eerste helft het betere van het spel, maar de beste kansen waren voor Feyenoord. Toch kwamen de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong. De ploeg van trainer Jan Gösgens verzuimde in het vervolg van de eerste helft langszij te komen of zelfs naar een flinke voorsprong uit te lopen, de kansen werden niet benut en de achterstand bleef staan tot aan de rust. Ook vielen enkele twijfelachtige buitenspelsituaties in het nadeel van Feyenoord uit, waardoor de aanvallers een paar keer onterecht werden teruggefloten.

Om Ajax in de tweede helft beter te bestrijden besloot Gösgens het systeem om te gooien en terug te grijpen op 4-3-3. Dat sorteerde effect. Het vermoeid ogende Ajax, dat het komende week in de bekerfinale opneemt tegen PSV B1, kwam er nauwelijks meer aan te pas. Feyenoord creëerde vooral via Elvis Manu erg veel kansen, maar de treffers bleven lang uit.

Toch bleven de Rotterdammers aanzetten en met succes. Eerst scoorde Matthew Steenvoorden knap met een schot van twintig meter en het mooiste werd voor het laatst bewaard. In de laatste minuut volleyde Kay Blokland vanaf 25 meter de bal prachtig in de kruising.

‘We hadden de wedstrijd veel eerder moeten beslissen, maar ik ben blij dat we uiteindelijk dik verdiend hebben gewonnen’, blikte Gösgens na afloop terug. Volgens de trainer was de winst mede te danken aan de omzetting die hij in de rust deed, maar ook aan de conditionele gesteldheid van zijn ploeg. ‘Ik vond ons er conditioneel beter uitzien dan Ajax, zij leken er doorheen te zitten in de tweede helft’, aldus de trainer. B2 wordt morgen in de Kuip gehuldigd naar aanleiding van het kampioenschap in de 2e divisie B.

Opstelling Feyenoord B2: Van Putten; J. van Deelen (40’ Y. van Deelen), Van Oosten, M. Steenvoorden, De Rooij; Agatowski (60’ Blokland), Van der Velden (40’ Cornelissens), Van der Laan, Manu; Velder (60’ J. Steenvoorden) en Latuheru (40’ Bilem).

VERLIES C1 IN OEFENWEDSTRIJD TEGEN ADO DEN HAAG
Feyenoord C1 is in een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag C1 tegen een 3-0 nederlaag aangelopen. In Den Haag kreeg C1 zaterdag genoeg kansen, maar die waren niet aan de ploeg van Jeffrey Oost besteed. Bij rust stond het 2-0 en in de tweede helft kwam de Haagse voorsprong niet meer in gevaar.

In de gelijkopgaande eerste helft was er van een niveauverschil geen sprake. ADO Den Haag wist echter gevaarlijk te worden uit standaard situaties. Twee keer leidde dat ook tot een doelpunt. In de negende minuut was het voor het eerst raak: een vrije trap van ADO belandde in de zestien en kon daar makkelijk worden binnengeschoten.

Ook aan de tweede treffer van de Hagenezen ging een vrije trap vooraf. De bal werd slordig weggewerkt door de Feyenoord-defensie en kon eenvoudig worden gescoord: 2-0. Feyenoord kreeg via Anass Achahbar en Joey Sleegers nog wel twee goede mogelijkheden, maar beiden slaagden er niet in de keeper van ADO te kloppen.

Met een veldoverwicht na de rust ging Feyenoord meer kansen creëren. Tot drie keer toe kreeg Terence Kongolo een goede kans, maar de verdediger wist daaruit niet te scoren. Ook Tony de Vilhena was dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij schoot voor open doel over. Na een uitval van ADO Den Haag werd het duel vervolgens definitief beslist. Nadat Karim Rekik de bal verkeerd op zijn hoofd kreeg kon een speler van ADO hem oppikken en over doelman Ruben Verhagen schieten.

Volgens Oost ontliepen Feyenoord en ADO Den Haag, dat dit seizoen vijfde werd, elkaar weinig. ‘Alleen was ADO iets scherper voor de goal’, verklaarde hij. Over twee weken speelt C1 op een internationaal toernooi in Maarssen en twee weken later wordt het seizoen afgesloten met wederom een internationaal toernooi, dan in Groenlo.

Opstelling Feyenoord C1: Snoek (40’ Verhagen); Gomez (40’ Van Beek), Rekik, Ake, Woudenberg; Ebicilio, Dercks, Sleegers (50’ Kongolo); Boëtius, Van Wingerden (40’ De Vilhena) en Achahbar.

F1, F2, F3 EN F4 KAMPIOEN!
De jongste jeugdelftallen van Feyenoord hebben een zeer succesvol seizoen achter de rug. Zowel F1, F2, F3 als F4 werd kampioen. F1 en F3 bezegelden het kampioenschap zaterdag. F1 deed dat door een uitwedstrijd tegen Honselersdijk F1 met 0-6 te winnen, terwijl F3 met 0-3 te sterk was voor Spartaan’20 F2.