JONG FEYENOORD SPEELT GELIJK TEGEN HELMOND SPORT: 2-2

Jong Feyenoord heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd uit tegen Helmond Sport met 2-2 gelijkgespeeld. Kermit Erasmus en Jordao Pattinama zette de ploeg van trainer Alex Pastoor in de eerste helft op een 0-2 voorsprong, waarna de ploeg uit de Jupiler League na de rust de stand gelijk trok. ‘Het was voor ons een zeer nuttige wedstrijd’, zei Pastoor na afloop. ‘We kregen meer weerstand dan we gewend zijn en daar doen onze jongens hun voordeel mee.’ Clint van Stee ging vroeg in de wedstrijd door zijn enkel en moest zich hierdoor al na een kwartier laten vervangen.
Anders dan het scoreverloop doet vermoeden, waren de Rotterdammers juist de eerste helft niet in goeden doen. Feyenoord verdedigde ondermaats, waardoor Helmond Sport de nodige kansen kreeg om de score te openen. Het was aan Darley te danken dat de Rotterdammers geen tegentreffer hoefden te incasseren, terwijl ook de aanvallers van de Brabanders hun vizier niet altijd op scherp hadden staan.

Tegen de verhoudingen in kwam Feyenoord na een klein half uur via Erasmus op voorsprong. De Zuid-Afrikaanse spits werd in het strafschopgebied ingespeeld, nam met links aan en draaide goed weg bij zijn bewaker, waarna hij met rechts hard binnenschoot.

Op slag van rust was het weer raak voor Feyenoord en ditmaal was het met Pattinama de andere door Pastoor opgestelde aanvaller die de trekker overhaalde. De spits liep zich goed vrij achter de Helmondse verdediging, werd met een steekbal op maat bediend en schoot komend vanaf links in de korte hoek raak.

‘De tweede helft hadden wij de zaken verdedigend een stuk beter op orde en hebben we afgezien van enkele uit buitenspelsituaties ontstane kansen niets meer weggeven’, zei Pastoor. Bij beide Brabantse doelpunten, na 55 en 75 minuten, vergat de scheidsrechter af te fluiten wegens buitenspel, waardoor de thuisploeg terug kon komen tot 2-2. ‘Maar de uitslag zegt mij niet zo veel’, zei Pastoor. ‘Het is wel belangrijk, maar het gaat veel meer om de ontwikkeling van de spelers.’

Doordat Feyenoord achterin de controle had, kon het aanvallend na de rust ook meer brengen. De Rotterdammers dwongen tegen de eerstedivisionist de nodige kansen af, maar kwamen niet meer tot scoren. ‘Deze wedstrijd had twee gezichten, die niet parallel liepen met de score’, besloot Pastoor. ‘Voor de rust deden we het niet goed maar kwamen desondanks op voorsprong. In de tweede helft was het net andersom. We hadden vandaag kunnen winnen of verliezen.’

Helmond Sport – Jong Feyenoord 2-2

26’ 0-1 Erasmus
44’ 0-2 Pattinama