Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

AFSCHEID VAN GEVOELSMENS GERARD MEIJER (DEEL V)

De populairste verzorger ter wereld doet aan het eind van dit seizoen een stapje terug. Gerard Meijer (73) heeft er dan vijftig dienstjaren opzitten. Met enkel nog de play-offs voor de boeg, staat hij deze week in een monoloog in vijf delen stil bij onder meer een moeizaam laatste seizoen en een toekomst binnen de club. Deel V (slot): ‘Feyenoord is mijn club geworden.’
‘Die populariteit is gegroeid. Mensen gaan van kinds af aan naar het voetbal en zien elke keer weer die verzorger met dat handdoekje in zijn hand staan. Ze weten niet meer beter. Op een gegeven moment word je een soort legende.

Vroeger ging ik met hoge snelheid het veld in, tegenwoordig is het een slakkengangetje. Dan maak ik maar hele kleine pasjes, dan lijkt het nog wat. Voor mijn leeftijd heb ik niets te klagen. Een ander zit achter de geraniums of loopt achter zo’n karretje te sjouwen. Ik ben nog steeds bezig en daar ben ik heel blij mee.

Ik hoop nog heel wat jaartjes gezond rond te lopen bij de club. Ik wil hier mijn diensten nog bewijzen. Ik heb een overeenkomst voor het leven, dat waardeer ik enorm. Stoppen doe ik zeker niet.

Als er een andere verzorger komt, moet ik die begeleiden, dat is punt één. Verder hoop ik hand- en spandiensten rond de groep te blijven doen. Opletten op de orde en de discipline en het bewaken van de Feyenoord-cultuur. Ik wil graag bij de selectie betrokken blijven.Kijk, ik wil en doe alles. Al moet ik de grond stofzuigen, dat maakt me niets uit. Mij is niets te veel. Als ik maar bij de club kan werken en bezig kan zijn. Het is mijn werk, maar mijn vrouw zegt altijd: De Kuip is je huis en je tweede huis is hier. Dat klopt natuurlijk wel.

Ik heb hier zoveel uren gemaakt, vooral in mijn jongere jaren. Maar altijd met veel plezier en met waardering van de mensen om me heen. Het is voor de club, Feyenoord is mijn club geworden. Ik kom van Spangen, eigenlijk dus van Sparta. Ik ben altijd nieuwsgierig naar Sparta, maar Feyenoord is mijn leven.

Door de jaren heen is iedereen geconfronteerd met Gerard Meijer en het is nog steeds Gerard Meijer. Vijftig jaar lang, dat is uniek. Daar ben ik heel erg trots op.’

Het volledige verhaal met Gerard Meijer verscheen eerder in Feyenoord Magazine. Dit was het laatste deel uit deze serie.