Fanshop
Fanshop

GEEN HOOFDROL A1 OP TOERNOOI TERBORG

Feyenoord A1 is zondag als achtste geëindigd op het internationale toernooi van Terborg. Het duel om de zevende en achtste plaats werd na strafschoppen met 4-2 verloren van Gremio uit Brazilië. De wedstrijd eindigde na de reguliere speeltijd in 0-0. C1 viel net buiten de prijzen op het toernooi van OSM ’75 in Maarssen.
Feyenoord was op het driedaagse toernooi in Terborg in een poule ingedeeld met Atletico Mineiro uit Brazilië, het nationale A-team van Australië, De Graafschap en het Spaanse Valencia. Vrijdag werd de eerste wedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld tegen De Graafschap, waarna ook het Australische team niet te verslaan bleek, de Rotterdammers verloren kansloos met 2-0.

De tweede dag begon voor A1 een stuk beter: Valencia, dat op de eerste dag ongeslagen bleef, werd knap met 2-1 verslagen. Na die overwinning wachtte titelverdediger Atletico Mineiro. Feyenoord had aan een punt genoeg om de halve finale te halen, maar de ploeg uit Brazilië was met 2-0 te sterk. In het laatste duel, wederom tegen een Braziliaanse ploeg, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Gremio nam die strafschoppen beter en veroordeelde Feyenoord daarmee tot de achtste plaats.

Jean-Paul van Gastel keek teleurgesteld terug op het resultaat. ‘De achtste plaats is teleurstellend. Ik denk dat we het op de eerste dag een beetje hebben laten liggen, vooral met de 0-0 tegen De Graafschap. In die wedstrijd hebben we genoeg kansen gekregen om het duel te beslissen maar dat lieten we na. Uiteindelijk kom je dan net te kort voor een plek bij de beste vier, aldus de trainer.

Ajax versloeg in de finale Atletico Mineiro en won daarmee het Terborg toernooi.


C1 NET BUITEN TOPDRIE OP TOERNOOI OSM’75

Feyenoord C1 is vierde geworden op het internationale C-toernooi van OSM’75 uit Maarssen. Na een gelijkopgaande wedstrijd om plek drie, tegen Sporting Portugal, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Feyenoord miste de laatste strafschop en verloor de reeks daardoor met 4-5.

Zaterdag begon het toernooi voor C1 met een 0-0 gelijkspel tegen het Oostenrijkse Austria Wien, dat samen met het Zweedse Malmö FF, Sporting Portugal en FC Utrecht bij Feyenoord in de poule was ingedeeld. Later op de dag volgde gelijke spelen tegen Malmö en FC Utrecht, terwijl Sporting uit Portugal werd verslagen. Zo plaatste Feyenoord zich na de eerste dag voor de winnaarspoule.

Op zondag wachtte vervolgens CSKA Moskou. Feyenoord leidde in de wedstrijd tegen de Russen lang met 1-0, maar in de slotminuut kreeg C1 toch nog de gelijkmaker om de oren. Het goed verzorgde spel van de Rotterdammers leverde in de volgende wedstrijd wel de winst op tegen PSV, dat met 3-1 werd verslagen. De andere resultaten in de poule zorgden ervoor dat Feyenoord tot besluit moest uitkomen in het duel om de derde en vierde plaats. Daarin was Sporting na strafschoppen te sterk.

Trainer Jeffrey Oost keek na afloop tevreden terug op het toernooi, waarop zijn ploeg volgens hem goed en verzorgd voetbal liet zien. Toch denkt hij dat er meer in had gezeten. ‘We gingen een beetje onzorgvuldig met de mogelijkheden in de zestien om, we hebben iedere wedstrijd wel oog in oog met de keeper gestaan. Daar miste we de rust en de scherpte’, aldus Oost.

De winst ging uiteindelijk naar de Belgen van Anderlecht, die in de finale Malmö versloegen.