Fanshop
Fanshop

ALEX PASTOOR EN JOHN LAMMERS NAAR EXCELSIOR

Alex Pastoor en John Lammers hebben aankomend seizoen definitief de technische leiding bij Excelsior. Lammers was afgelopen jaar spitsentrainer en assistent bij de A-selectie van Feyenoord, terwijl Pastoor de beloftes onder zijn hoede had. De overstap van het duo naar Kralingen is een uitvloeisel van de hernieuwde samenwerking tussen Excelsior en Feyenoord. ‘Beide clubs zullen gaan profiteren van deze samenwerking’, aldus Excelsior-directeur Simon Kelder.
Feyenoord en Excelsior betreuren dat er ondertussen met name bij een aantal supporters van de Kralingers onvrede en commotie is ontstaan over de aangegane nieuwe samenwerking tussen beide Rotterdamse clubs. Door de nieuwe regelgeving van de KNVB inzake Regionale Jeugd Opleidingen wordt er in de toekomst op een andere wijze dan voorheen samengewerkt. ‘Inmiddels zijn er al zes clubs uit de eredivisie die op een dergelijke wijze een samenwerkingsverband met een eerste divisieclub zijn aangegaan. De KNVB stimuleert de regionale opleidingen door middel van een subsidie. De clubs spelen hiermee in op de toekomst en maken gebruik van de door de KNVB geboden mogelijkheden’, verklaart Simon Kelder.

Eric Gudde: ‘Het is echt niet zo dat wij gaan bepalen wat er allemaal moet gebeuren bij Excelsior, integendeel. Excelsior zal net als in het verleden de eigen identiteit en autonomie volledig behouden. Ik begrijp dat mijn uitspraak over het aantal Feyenoord-spelers veel tongen heeft losgemaakt. Ik bedoelde er mee te zeggen dat het heel goed zou zijn indien het eerste elftal van Excelsior over een aantal jaar grotendeels bestaat uit door ons gezamenlijk opgeleide spelers.’ ‘De supporters moeten vertrouwen hebben in de samenwerking’, voegt Simon Kelder er aan toe. ‘Uiteindelijk profiteren beide clubs hier van.’