Fanshop
Fanshop

TERPSTRA EN BEENHAKKER BIJ MIJLPAAL SCHOOLSPORTVERENIGINGEN

Voorzitter van het NOC*NSF Erica Terpstra en Leo Beenhakker hebben donderdagmiddag bij de Schoolsportvereniging Beverwaard Jahmal Yvent gefeliciteerd als duizendste lid van de Rotterdamse schoolsportverenigingen. Beenhakker overhandigde de jonge Rotterdammer een Feyenoord-shirt en sprak de hoop uit hem ooit weer als talent bij de Rotterdamse club terug te zien. Op de vraag of hij niet de uitvinder was van de term patatgeneratie, knipoogde Beenhakker: ‘Als de schoolsportverenigingen er al in de jaren tachtig zouden zijn geweest, had ik dat woord nooit verzonnen.’
Na de huldiging van de jonge Yvent en de felicitaties vanwege het bereiken van de mijlpaal traden zowel Terpstra als Beenhakker op als coach van twee SSV-teams, die een onderlinge demonstratiewedstrijd speelden. De Schoolsportvereniging wordt een belangrijk onderdeel van het project ‘Scoren op Zuid’, dat Feyenoord over enige tijd gaat lanceren. Feyenoord trekt met dit project in samenwerking met de Gemeente Rotterdam de Rotterdamse wijken in om kinderen te stimuleren meer te bewegen en gemotiveerd naar school te gaan.

Schoolsportverenigingen worden opgezet in wijken waarin de sportparticipatie laag tot zeer laag is. Onder het motto ‘als het kind niet naar de sportclub kan komen, komt de sportclub naar het kind’ bieden sportverenigingen uit omliggende wijken structureel trainingen in de buurt van de school aan. Aan iedere schoolsportvereniging worden ten minste vier verschillende sportclubs gekoppeld, waar de kinderen uiteindelijk lid van worden. Het project is onderdeel van het programma ‘Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden’ van NOC*NSF dat erop is gericht om met een nieuw, verfrissend aanbod meer Nederlanders blijvend in beweging te brengen.

Foto's: Fotografie van der Graaf / Steven Ensering