Fanshop
Fanshop

GROOTS ONTHAAL VOOR MARIO BEEN

Trainer Mario Been en de nieuwe spelers Sekou Cissé, Dani Fernandez en Aleksandar Ignjatovic zijn woensdagmiddag op grootse wijze onthaald in De Kuip. De presentatie van de vier nieuwelingen vormde het hoogtepunt van de Open Dag 2009. Onder prima weersomstandigheden werd de volledige selectie gepresenteerd, waarbij het klapstuk de landing van de helikopter was. Tot grote verrassing van de supporters zaten hierin niet alleen de drie nieuwe spelers, maar ook de nieuwe trainer Mario Been.

De presentatie van de selectie werd ingeleid door honderden kinderen van Feyenoords amateurpartners, die een erehaag vormden op het veld. Zij begeleidden de selectie vanaf de hoeken van het veld naar de middencirkel. In twee hoeken van het veld stond een container opgesteld, waaruit om en om en één voor één de spelers het veld opkwamen.Terwijl de klanken van DJ Roland Molendijk uit de boxen schalden, verscheen zo langzaam maar zeker de volledige selectie op het veld. Enkel Dwight Tiendalli ontbrak wegens ziekte. De medische en technische staf werden als eerste voorgesteld, al was hoofdtrainer Mario Been de grote afwezige.Groot was daarom de verbazing toen Peter Houtman, nadat de selectie exclusief de nieuwelingen zich op de middellijn van het veld had opgesteld, via de telefoon rechtstreeks verbinding zocht met de helikopter boven De Kuip en een gesprek kon voeren met Mario Been.De trainer maakte het geluid alsof hij uit de helikopter sprong en op hetzelfde moment werden in de lucht inderdaad twee parachutisten zichtbaar boven De Kuip. Vol verwachting werden zij opgewacht door zowel de selectie als de toeschouwers in het inmiddels flink volgestroomde stadion, maar toen de parachutisten een keurige landing op het veld maakten, bleek de nieuwe trainer geen van hen.

Volgens presentator Koert Westerman was het risico om Been met een parachute te laten afdalen iets te groot, vandaar dat het wachten was tot de helikopter daadwerkelijk in De Kuip zou landen. Dit gebeurde een paar minuten later, nadat tienduizenden ogen andermaal verwachtingsvol de hemel hadden afgespeurd.


Nadat de helikopter vervolgens onder luide muziek richting het veld werd begeleid en een veilige landing maakte, ging de deur als eerste open voor Aleksandar Ignjatovic. De verdediger sloot zich kort voor het afgelopen trainingskamp in Portugal aan bij de selectie en keek zijn ogen uit bij zijn entree in De Kuip.

Vervolgens was het de beurt aan achtereenvolgens Dani Fernandez en Sekou Cissé, die beiden een ovationeel applaus ten deel viel. De grootste orkaan van geluid werd echter voor het laatst bewaard.Een gejuich steeg op toen Mario Been uit de helikopter stapte, terwijl tegelijkertijd om het veld vuurwerk werd ontstoken. De trainer liet het grootse ontvangst ogenschijnlijk rustig over zich heen komen, maar zal zich tegelijk hebben beseft dat het seizoen voor hem en de hele selectie nu echt gaat beginnen. Met een ereronde werd afscheid genomen van het publiek, dat zondag de kans krijgt om de selectie voor het eerst in De Kuip in actie te zien, in de oefenwedstrijd tegen Sampdoria.