Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

RUIM 30.000 BEZOEKERS OP OPEN DAG

De Open Dag 2009 is bezocht door ruim 30.000 supporter. Verdeeld over de hele dag konden zij genieten van zowel een programma buiten het stadion als binnenin De Kuip. Hoogtepunt was de presentatie van de selectie, waarbij Mario Been, Sekou Cissé, Dani Fernandez en Aleksandar Ignjatovic per helikopter werden afgeleverd. Daarnaast waren er vele activiteiten en optredens.
Naast het stadionprogramma, waren er gedurende de hele dag in de binnen- en buitenring van De Kuip verschillende activiteiten te doen, waarbij het voetbal vaak voorop stond. Zo was het ’s ochtends nog voor de officiële opening van de Open Dag al een drukte van belang in het kinderdorp op het parkeerterrein voor het stadion, waar voorheen het trainingsveld lag. Hier waren voor de jongste supporters verschillende spelletjes te spelen, waarbij de hoofdmoot werd gevormd door een clinic van Feyenoord on Tour onder leiding van Ben Wijnstekers.



Langzaam maar zeker zochten steeds meer bezoekers een plekje in het stadion, waar om 12:30 het programma werd afgetrapt met een wedstrijd van Oud Feyenoord. De tienduizenden bezoekers waren in afwachting van de officiële presentatie van de selectie, maar daarvoor was er ook genoeg te beleven in De Kuip.



Het stadionprogramma werd gepresenteerd door Peter Houtman en Koert Westerman, die beiden gestoken waren in een jasje in de clubkleuren van Feyenoord. Zij kondigden tegen twee uur een optreden van Lee Towers aan. De zanger vertolkte vol overgave zijn officieuze clublied ‘Mijn Feyenoord’ en kon hierbij op veel bijval van de supporters rekenen.



Tien minuten later was het tijd voor de volgende muzikale act, toen Jacky van Dam op de middenstip van het veld verscheen. Zijn ‘Hand in hand kameraden’ was de opmaat voor de presentatie van de spelers, die het absolute hoogtepunt van de Open Dag betekende.



Voor Van Dam was het eerst de beurt aan balkunstenaar Marco Bonisimo, die te midden van twaalf kinderen verschillende trucs met voetballen liet zien. Op het hoogtepunt hield hij met een knappe jongleeract vijf ballen tegelijk in de lucht.



Nadat de spelers waren voorgesteld en de helikopter was geland, werd de middag in De Kuip afgesloten met een volgend indrukwekkend optreden van Lee Towers. Terwijl de selectie een laatste ronde door het stadion liep, zong hij zijn versie van ‘You’ll Never Walk Alone’, waarna het stadion langzaam leeg stroomde.



Veel supporters verplaatsen zich vervolgens naar één van de drie speciale stands, die verdeeld stonden in de binnenring van De Kuip. Daar konden zij ongeveer anderhalf uur lang bijvoorbeeld de nieuwe elftalposter en de spelerskaarten laten signeren door zowel de spelers als de technische staf.