Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

MULDER HERVAT GROEPSTRAINING

Erwin Mulder heeft donderdagochtend de groepstraining hervat. De jonge doelman werd het eerste deel van de oefensessie flink onder handen genomen door keeperstrainer Patrick Lodewijks en doorstond dit zo goed, dat hij bij de afsluitende partijvorm onder de lat plaats kon nemen. ‘Dat was eerder dan verwacht, want eigenlijk zou ik pas vrijdag aansluiten’, zei Mulder na afloop van de training. ‘We bekijken van dag tot dag hoe het gaat. Natuurlijk zou ik er zondag graag bij zijn tegen Vitesse, maar ik ga niets forceren. Ik ben namelijk veel verder van huis als het er dan weer inschiet.’


Mulder liep enkele weken geleden tijdens het trainingskamp in Portugal een spierscheurtje in zijn linkerbovenbeen op en werkte sindsdien individueel aan zijn herstel. Vorige week vrijdag liet hij zich voor het eerst weer op het trainingsveld zien, waarna de intensiteit van de trainingen in de dagen die volgden steeds verder werd opgevoerd. ‘Uittrappen met links en lange sprints laat ik uit voorzorg nog achterwege, maar verder kan ik alles doen’, zei de sluitpost.



Naast Mulder kwamen donderdagochtend ook de keepers Rob van Dijk en Kostas Lamprou in actie op Varkenoord. Darley, de Braziliaanse doelman die afgelopen zondag tegen N.E.C. een lichte knieblessure opliep, bleef achter in De Kuip en werkte individueel aan zijn herstel.



De verrichtingen van de selectie van Feyenoord werden gadegeslagen door een groep Nigeriaanse voetballers, die onder begeleiding van Mike Obiku een dag rondkeken bij Feyenoord. De oud-Feyenoorder legde zijn gasten uit wat er bij komt kijken om profvoetballer te zijn en vertelde verder onder meer over zijn rijke verleden bij de club. Na afloop van de training nam hij zijn landgenoten op sleeptouw in de jacht op handtekeningen, waarbij Roy Makaay en Mario Been favoriet bleken.