Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD/EXCELSIOR BESLUIT VOORBEREIDING MET ZEGE

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een 3-4 overwinning op het eerste elftal van JVC Cuijk. De zege was voor een groot deel te danken aan een sterk laatste halfuur, waarin de beloften drie doelpunten maakten. Matchwinner werd Marlon Oranje, die in de tweede helft voor een onvervalste hattrick tekende.
De ploeg van trainer André Hoekstra kende een redelijk begin van de wedstrijd. De Rotterdammers gaven geen enkele kans weg, maar creëerden tegelijkertijd zelf ook nauwelijks mogelijkheden. Desondanks was de 1-0 van de thuisploeg die na een halfuur spelen uit het niets viel, tegen de verhoudingen op het veld in.

Pas kort na rust kon Jong Feyenoord/Excelsior de stand gelijk trekken, door de eerste treffer van Marlon Oranje. Lang konden de Rotterdammers daar niet van genieten, want in de fase die volgde werden in zeven minuten tijd twee doelpunten weggegeven. ‘Dat was een hele slordige fase van onze kant, vandaar dat ik het laatste halfuur drie wissels heb doorgevoerd’, zei Hoekstra achteraf.

Zijn wissels pakten goed uit, want invallers Hanne Hagary en Jerson Anes Ribeiro, die maandag ook al in actie kwamen met de beloften, waren de aanjagers die de ploeg nodig had. Zo sleepten de Rotterdammers in de slotfase alsnog de zege uit het vuur, dankzij drie treffers in het laatste kwartier.

Twee daarvan kwamen op naam van Oranje, die daarmee zijn hattrick completeerde. De matchwinner speelde de afgelopen wedstrijden meestal als centrale verdediger, maar werd dinsdag door Hoekstra in de spits geposteerd. ‘Waarschijnlijk zal hij op die positie ook het seizoen ingaan’, zei de trainer achteraf. ‘Met zijn type spel heeft hij daar een grotere waarde voor ons dan achterin.’ Met zijn laatste treffer kort voor tijd bracht Oranje zijn ploeg de zege, nadat Jerson Anes Ribeiro vijf minuten eerder uit een vrije trap de gelijkmaker op het scorebord had gezet.

De zege op JVC Cuijk betekende voor Jong Feyenoord/Excelsior het laatste oefenduel, voordat komende maandag de bekerwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag op het programma staat. Daarna spelen de beloften nog een oefenwedstrijd tegen Botafogo Onder 20 (Bra), voordat de eerste competitiewedstrijd tegen Jong sc Heerenveen wordt gespeeld.

Hoekstra kijkt gematigd positief terug op de voorbereiding tot dusver. ‘Ons grootste probleem is dat we te wisselvallig zijn. We wisselen goede en slechte wedstrijden af, terwijl we zelfs in de wedstrijden goede en mindere fases afwisselen. Daarentegen ben ik tevreden over de trainingsarbeid die is geleverd door de spelers, de fitheid van de groep is heel goed.’ Hoekstra heeft goede hoop dat de geblesseerden Kaj Ramsteijn en Jaap van Duijn op tijd hersteld zijn voor de bekerwedstrijd tegen ADO.

JVC Cuijk – Jong Feyenoord/Excelsior 3-4

Scoreverloop:

30’ 1-0
48’ 1-1 Oranje
55’ 2-1
58’ 3-1
75’ 3-2 Oranje
80’ 3-3 Ribeiro
85’ 3-4 Oranje

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:
Janssen; Weber, Monteiro, Calor, Waisapy; Been, Risamasu (60’ Ribeiro), Manteiga (75’ Korendijk), De Vries; Oranje en De Lange (60’ Hagary).