ONDER 19 VERZUIMT TE WINNEN IN BELGIË

Feyenoord onder 19 heeft zaterdag de laatste oefenwedstrijd voor het begin van de competitie met 2-2 gelijk gespeeld tegen Zulte Waregem Onder 19. De ploeg van Jean-Paul van Gastel kreeg veruit de beste kansen om met de winst uit België te vertrekken, maar verzuimde om de mogelijkheden te benutten. Feyenoord onder 18 besloot zaterdag de voorbereiding met een 1-0 nederlaag tegen Germinal Beerschot. Onder 15 en Onder 14 kenden een prima start van de voorbereiding. Beide ploegen wonnen met afgemeten cijfers. Onder 17 neemt zaterdag en zondag deel aan een toernooi in Tiel. Zondag op deze website een verslag hiervan. Onder 16 was zaterdag vrij.
Aanvankelijk stond voor Onder 19 zaterdag het duel om de Super Cup met Heerenveen gepland, maar deze wedstrijd is verplaatst naar een nader te bepalen datum. Zodoende werd een oefenduel in België ingelast.

De Rotterdammers leken daar getuige de kansenverhouding weinig moeite te hebben met de leeftijdsgenoten van Zulte Waregem, maar de ploeg van Van Gastel verzuimde om de kansen te verzilveren. ‘We hadden wel tien keer kunnen scoren vandaag’, stelde de trainer achteraf.

De thuisploeg toonde zich tot een kwartier voor tijd een stuk effectiever dan Feyenoord, want dankzij treffers kort na rust en ruim twintig minuten voor tijd kwam Zulte Waregem tegen de verhoudingen in op voorsprong. Kevin Jansen en Luc Castaignos zorgden er uiteindelijk voor de Feyenoord met een punt uit België vertrok.

‘Het was een goede pot van ons, maar we hebben te makkelijk doelpunten weggegeven’, concludeerde Van Gastel achteraf. ‘Ik ben tevreden over het spel, we hebben in een hoog tempo gespeeld, alleen de enige kritiek is dat we de kansen niet hebben afgemaakt. Bovendien is het zorgwekkend hoe makkelijk wij doelpunten weggeven. Het scoren zal vanzelf wel weer komen, maar de verdediging is een puntje van aandacht voor de komende tijd.’

Opstelling Onder 19:
Konijnenburg (45’ Van der Post); Martins Indi, Erkelens (45’ Eekman), Schenkeveld, De Vrij; Clasie, Van Haaren, Isoufi (70’ Boukhari); Lagouireh (45’ Jansen), Castaignos en Fileccia (45’ Cabral).

ONDER 18 ONDERUIT  BIJ LAATSTE TEST

Feyenoord Onder 18 heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-0 verloren van Germinal Beerschot Onder 19. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na zeventig minuten uit een afstandschot, dat eindigde in de kruising. Volgende week speelt Onder 18 de eerste wedstrijd van het bekertoernooi.

Ondanks de nederlaag in België zag trainer Jan Gösgens perspectief.  ‘We spelen met een hele nieuwe groep met veel nieuwe jongens en namen het vandaag op tegen de top van België in onze leeftijdscategorie. We hebben goed gespeeld en hard gewerkt, maar Beerschot kreeg de betere kansen.’

Onder 18 begint volgende week het bekertoernooi met een wedstrijd tegen Excelsior Maassluis. ‘Maar dat betekent niet dat onze voorbereiding ten einde is’, stelde Gösgens. ‘We zullen de komende weken nog hard nodig hebben om iedereen gewend te laten raken aan dit niveau en de ploeg op elkaar ingespeeld te laten raken. De wedstrijd van vandaag hebben we op onze tenen moeten spelen, maar dat is goed voor de ontwikkeling.’

Opstelling Onder 18:
Van Putten; Van den Engel (40’ Latuheru), Wijmer, Kruithof, De Rooij; Rienstra, Bouwmeester, Scholman (65’ Angel Qurijo); Schoonheijm, Apollo (45’ Velder) en Alund (45’ Berkvens).

ONDER 15 HAALT UIT BIJ START VOORBEREIDING

Feyenoord onder 15 is zaterdag de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een afgemeten 0-6 overwinning op FC Dordrecht C1. De ploeg van trainer Jeffrey Oost maakte een sterke indruk en gaf de thuisploeg geen kans. Tonny de Vilhena werd matchwinner met twee doelpunten en twee assists.

De Vilhena is samen met Nathan Ake één van de twee spelers die vorig seizoen ook al in O15 speelde. Volgens Oost hadden de twee zaterdag een voortrekkersrol in het elftal. ‘Zij zijn fysiek ook wat sterker dan de rest en hebben het leeuwendeel van het werk op zich genomen. Daardoor kon de rest van de ploeg ook wat makkelijker voetballen.’

Het was geen toeval dat uitgerekend Ake na twaalf minuten de score opende op aangeven van De Vilhena, waarna Jesse Driebergen vier minuten later de ruststand bepaalde. Na rust liepen de Rotterdammers pas echt uit, dankzij treffers van De Vilhena (2x, waarvan één uit een strafschop) en Brandon Robinson, plus een eigen doelpunt van de thuisploeg.

‘De uitslag had nog iets groter kunnen zijn als we iets zorgvuldiger met de kansen waren omgegaan’, zei Oost achteraf. ‘Verder hebben we bij balverlies te veel ruimte weggegeven op het middenveld. Maar over het algemeen is het me reuze meegevallen wat ik in deze eerste wedstrijd heb gezien.’

Opstelling Onder 15:
Jharie; Lopes Cabral, Korporaal (35’ Dekker), Dorand, Hardeveld (35’ Groenbast); Ake, Driebergen, De Vilhena; Medar (40’ Thenu), Afifi (40’ Robinson) en Agata.

ONDER 14 SCHIET UIT SLOF IN WAREGEM

Feyenoord onder 14 is zaterdag de voorbereiding op het nieuwe seizoen op indrukwekkende wijze gestart. De ploeg die vanaf dit seizoen onder leiding staat van Rob Kurvers, won met 1-6 van Zulte Waregem onder 14. Polino Luiza Lubanzadio tekende voor drie doelpunten.

Onder 14 speelde bij vlagen prima combinatiespel, al kende de ploeg ook momenten waarbij het de concentratie even uit het oog verloor. Het spel van de Rotterdammers was daardoor wisselvallig, maar het bleek ruim voldoende om de Belgische opponent te verslaan.

Luiza Lubanzadio had na een kwartier spelen al twee treffers achter zijn naam staan, waarna Antonie Schoenmaker halverwege de eerste helft de ruststand bepaalde. In de tweede helft liep Onder 14 verder uit, dankzij doelpunten van Luiza Lubanzadio, Furkan Eren en andermaal Schoenmaker. Tien minuten voor tijd deed de thuisploeg nog iets terug.

‘Ik kan tevreden zijn over deze wedstrijd’, concludeerde Kurvers achteraf. ‘We hebben aardig gespeeld en de organisatie stond goed. We hebben vijf nieuwe jongens in dit elftal en pas twee weken getraind, dus dan is dit een prima resultaat.’