ONDER 19 MIST KANSEN EN GAAT ONDERUIT TEGEN PSV

Feyenoord onder 19 is zaterdag de competitie hoogst ongelukkig begonnen. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel verzuimde evenals verschillende keren in de voorbereiding om de kansen af te maken en kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. Onder 18 kende zaterdag een beter begin van de bekerpoule, door Excelsior Maassluis A1 met 1-2 te verslaan. Onder 17 besloot de voorbereiding met een 1-4 zege op KV Mechelen, terwijl O/15 in een oefenduel met 0-1 te sterk was voor FC Den Bosch C1. Feyenoord O/14 neemt dit weekend deel aan een tweedaags toernooi in Tiel.
Het positieve punt van de wedstrijd van O/19 was dat Feyenoord de betere ploeg was en veel kansen creëerde, terwijl tegelijkertijd nauwelijks iets werd weggegeven. Sterker nog, de eerste echte mogelijkheid voor PSV was pas na 73 minuten te zien op Varkenoord via een vrije trap, en die vloog direct binnen.

‘Dat is typerend voor wat we dit seizoen tot nu toe hebben laten zien’, stelde Van Gastel achteraf. ‘Natuurlijk baart me dat zorgen. Het betekent dat wij heel veel kansen nodig hebben om een goed resultaat te halen.’

Gezegd moet worden dat het geluk zaterdag niet aan de zijde van de Rotterdammers stond. ‘Met een gelijkspel had ik nog kunnen leven, maar PSV heeft vandaag echt te veel gekregen’, aldus Van Gastel. ‘De overwinning van hen deed geen recht aan het wedstrijdbeeld. Aan de andere kant moeten wij gewoon zorgen dat we de kansen die we krijgen ook binnenschieten.’

Opstelling Feyenoord O/19:
Konijnenburg; De Vrij, Schenkeveld (68’ Kruithof), Erkelens, Martins Indi; Isoufi (68’ Jansen), Van Haaren, Clasie; Cabral, Fileccia (60’ Schoonheijm) en Castaignos.

VERDIENDE ZEGE ONDER 18 BIJ BEGIN BEKERPOULE

Feyenoord onder 18 is zaterdag de poulefase van het bekertoernooi begonnen met een verdiende zege op Excelsior Maassluis A1. De ploeg van Jan Gösgens won dankzij twee doelpunten van Apollon met 1-2.

Ondanks het veldoverwicht van O/18 was het de thuisploeg die na een halfuur spelen op voorsprong kwam. Een fout in de verdediging werd direct afgestraft. Lang kon Excelsior Maassluis niet genieten van de voorsprong, want Apollon maakte al een paar minuten later gelijk.

Na rust zette Feyenoord meer druk naar voren en dat leverde verschillende grote mogelijkheden op. Desondanks verzuimden de Rotterdammers om uit te lopen naar een ruime marge. De score bleef beperkt tot een treffer van Apollon –zijn tweede van de wedstrijd- na een uur spelen, die daarmee Feyenoord de winst bracht.

‘We waren vandaag verschillende jongens kwijt aan Onder 19, wat als voordeel had dat iedereen bij ons heeft kunnen spelen’, vertelde Gösgens achteraf. ‘Voor mij liggen de bekerwedstrijden in het verlengde van de voorbereiding. Langzamerhand gaat het steeds beter met de ploeg. Veel jongens spelen dit jaar voor het eerst met elkaar, dus het blijft zoeken naar de juiste mix. ’

Opstelling O/18:
Termijn; Van Oosten, Smith, Wijmer, De Rooij; Riendstra, Velder (65’ Berkvens), Scholman (75’ Angel Qurijo); Apollon, Bouwmeester en Alund (85’ Blokland).

FEYENOORD O/17 KLAAR VOOR COMPETITIESTART

Feyenoord onder zeventien heeft zaterdagmiddag de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie winnend afgesloten. In België werden de leeftijdsgenoten van KV Mechelen met 1-4 verslagen. ‘We moeten klaar zijn voor volgende week’, zei coach Cor Adriaanse na afloop. ‘Iedereen is vandaag weer aan spelen toegekomen en ik zal tegen ADO keuzes moeten gaan maken. Ik zie dat duel met vertrouwen tegemoet.’

Hoewel Feyenoord al meerdere uitgespeelde kansen had gecreëerd, was het Mechelen dat na een kwartier spelen de leiding nam. De Belgen straften een te zachte terugspeelbal van Yordi van Deelen direct af, maar zorgden niet veel later met een eigen doelpunt alweer voor de 1-1 tussenstand. Nog voor de rust deed Elvis Manu de verhoudingen op het veld recht, door na een individuele actie voor de 1-2 te zorgen.

Larbi El Harouchi tekende na een goede combinatie met Jon-Joost Cornelissens aan het begin van de tweede helft voor de 1-3, waarna invaller Vincent Janssen op aangeven van Julian Agatowski voor de 1-4 eindstand zorgde. ‘We hebben veel kansen gecreëerd, bij vlagen aardig gevoetbald en steeds de vrije man weten te vinden’, vatte Adriaanse na afloop samen. ‘We zullen voor het doel nog wat scherper moeten worden, maar ik ben zeker niet ontevreden.’

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong (41’Spanjaard); Y. van Deelen (41’ J. Steenvoorden), Rutten, Van Huijgevoort, Y. van Deelen; El Harouchi, Blij (41’ Cornelissens), M. Steenvoorden; Van der Velden (41’ Agatowski), Balrak (41’ Janssen) en Manu.

FEYENOORD O/15 VERGEET SCORE OP TE LATEN LOPEN BIJ DEN BOSCH

Feyenoord onder vijftien heeft zaterdagmiddag een oefenduel bij FC Den Bosch C1 eenvoudig met 0-1 gewonnen. De ploeg van oefenmeester Jeffrey Oost controleerde heel de wedstrijd en creëerde met name in de eerste helft een groot aantal uitgespeelde kansen. ‘We hadden wat meer mogen scoren, maar de scherpte ontbrak helaas voor het doel’, zei Oost na afloop.

Feyenoord startte sterk in Brabant en trok de wedstrijd vanaf de eerste minuut volledig naar zich toe. Dit resulteerde in een groot veldoverwicht voor de Rotterdammers, die met goed positiespel met veel snelheid en diepte in de passing Den Bosch de wil op legden. Oost zag zijn elftal meerdere mogelijkheden scheppen en het was vooral Tony Trindade De Vilhena die de aandacht trok. De middenvelder maakte een bedrijvige indruk en wist een solo langs vijf Bosschenaren én de keeper helaas niet tot een doelpunt te promoveren. De Vilhena raakte in de eerste helft met een vlammend schot vanaf ruim 25 meter ook nog de lat.

‘De tweede helft werd het bij ons allemaal wat minder’, zei Oost. ‘Maar dat is logisch gezien het feit dat we voor de rust zoveel gegeven hebben. Ondanks dat Den Bosch er af en toe via de counter gevaarlijk uitkwam, hebben we de controle over de wedstrijd geen moment uit handen gegeven.’ Een misverstand in de defensie van Den Bosch betekende na 53 minuten uiteindelijk de meer dan verdiende 0-1 voor Feyenoord. Ryan Korporaal verstuurde vanuit het hart van Feyenoords verdediging een lange bal op Brandon Robinson, die slim profiteerde van de onoplettendheid aan Bossche zijde en voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde.

Opstelling Feyenoord O/15: Jharie; Dekker, Korporaal, Lopes Cabral, Dorand; Trindade De Vilhena, Afifi (40’Ake), Driebergen; Medar, Robinson en Thenu (40’ Groenbast).