ONDER 16 IN MATIG DUEL RUIM LANGS EXCELSIOR

Feyenoord Onder 16 heeft dinsdagavond de bekerwedstrijd tegen Excelsior B2 met ruime cijfers gewonnen. Op sportpark Woudestein werd het 1-4 voor de ploeg van Gaston Taument. Het duel met Excelsior was de tweede wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. Afgelopen donderdag werd in de poule al gelijk gespeeld tegen FC Den Bosch B1.
Ondanks de ruime zege was Taument niet helemaal tevreden over het spel van zijn ploeg. O/16 speelde een redelijk eerste helft en stond bij rust al met 0-3 voor, maar de spelers gingen na rust te veel ieder hun eigen wedstrijd spelen. ‘We hebben toen niet meer gevoetbald’, zei Taument. ‘Jongens gingen te lang met de bal lopen en er werd weinig meer bewogen in het veld. De tweede helft moeten we maar snel vergeten.’

Voor rust had Taument minder reden tot klagen, al speelde O/16 te veel de lange bal. De ruimtes op het veld werden daardoor te groot, wat met name het middenveld niet meer kon belopen. Desondanks liep Feyenoord dankzij treffers van Diego Staas, Brian Thong en Anass Achachbar uit naar een ruime voorsprong bij rust.

Met name de laatste twee doelpunten waren erg fraai. Thong zag een schot vanaf een meter of 25 binnen vliegen, terwijl Achachbar een vrije trap vanaf zestien meter achter de doelman liet eindigen. Staas bepaalde uiteindelijk in de slotminuut de eindstand, eveneens uit een vrije trap.

Excelsior B2 – Feyenoord O/16 1-4