FER EN BISESWAR BESLISSEND BIJ WINNEND JONG ORANJE

Jong Oranje is vrijdagavond in Emmen de EK-kwalificatiereeks met een 2-0 overwinning op Jong Finland gestart. Diego Biseswar schoot een kwartier voor tijd op aangeven van Leroy Fer de 2-0 tegen de touwen, nadat na vijftien minuten spelen Siem de Jong de score al had geopend. Ook de Ajacied deed dat op aangeven van de sterk spelende Fer, die voorafgaand aan de eerste treffer goed doorging op de Finse opponent.
Overtuigend was het niet wat de ploeg van KNVB-coach Cor Pot liet zien tegen de Finnen. Veel open kansen wisten de Nederlandse talenten niet te creëren. Biseswar zorgde met enkele schoten van afstand nog voor het meeste gevaar. De aanvaller werd voorin bijgestaan door Georginio Wijnaldum. Beide Feyenoorders werden in de loop van de tweede helft naar de kant gehaald, waar Fer de negentig minuten wel vol maakte. Oud-Feyenoorder en de tegenwoordig voor Chelsea spelende Jeffrey Bruma deed dat ook.

Nederland is in de kwalificatiepoule verder ingedeeld bij Polen, Liechtenstein en Spanje. De eerst volgende wedstrijd staat voor 9 oktober op het programma. De ploeg van Pot speelt die dag uit tegen Jong Finland.