Fanshop
Fanshop

VINCKEN LUISTERT DEBUUT BIJ EXCELSIOR OP MET TREFFER

Tim Vincken heeft vrijdagavond bij zijn debuut in het shirt van Excelsior direct zijn stempel gedrukt. Al in de tweede minuut opende de door Feyenoord aan de Kralingers verhuurde aanvaller de score. ‘Vooraf houd je met veel rekening, maar niet met dit’, zei de vleugelaanvaller na afloop. De treffer bleek uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning, want het vooraf nog zonder puntenverlies zijnde Go Ahead Eagles kwam op Woudestein in de loop van de tweede helft op gelijke hoogte. Deze 1-1 betekende direct ook de eindstand.
Vincken, die het zwaar te verduren had tegen de Deventenaren, werd na afloop uitgeroepen tot Man of the match. ‘Dat is altijd leuk natuurlijk’, reageerde de rappe vleugelaanvaller. ‘Eerder heb ik al gezegd lekker te willen voetballen. Dat is gelukt en ik heb aan deze eerste wedstrijd een tevreden gevoel overgehouden.’ Dat hij door de tegentreffer van Go Ahead niet uitgroeide tot matchwinner deerde Vincken niet echt. ‘In het veld had ik vooral het gevoel dat we deze pot eruit konden slepen’, besloot hij. ‘We hebben kansen gehad om de wedstrijd te beslissen, maar krijgen uiteindelijk een lullig tegendoelpunt. Jammer.’

Naast Vincken verschenen ook de Feyenoorders Norichio Nieveld, Kevin Wattamaleo, Mitchell Schet en Michal Janota aan de aftrap. Laatstgenoemde werd net als Vincken tegen het einde van de wedstrijd door Excelsior-trainer Alex Pastoor naar de kant gehaald. De oefenmeester kon tegen de koploper van de Jupiler League niet beschikken over Kermit Erasmus en de onlangs aangetrokken Kamohelo Mokotjo. De twee talenten zijn met Zuid-Afrika O/20 in voorbereiding op het WK voor spelers onder de twintig jaar in Egypte.

Excelsior vindt zich na zes speelronden terug op de zevende plaats. De ploeg van Pastoor verzamelde negen punten, zeven minder dan koploper Go Ahead Eagles. De Kralingers gaan volgende week vrijdag op bezoek bij FC Volendam.