ONDER 19 HEEFT AAN HELFT GENOEG TEGEN NAC BREDA

Feyenoord onder 19 heeft zaterdag een 3-0 winst geboekt op de leeftijdsgenoten van NAC Breda A1. Luc Castaignos was twee keer trefzeker. Ook Onder 18 boekte een ruime winst, Excelsior Maassluis A1 moest er met 4-0 aan geloven. Onder 17 was met 2-1 te sterk voor FC Groningen, terwijl O/16 op eigen veld doelpuntloos gelijkspeelde tegen FC Utrecht B1. Feyenoord O/15 versloeg Spartaan’20 C1 met 3-0 en voor O/14 leverde het treffen met FC Dordrecht C2 een 1-1 gelijkspel op.
ONDER 19 AL VOOR RUST KLAAR MET NAC BREDA

Feyenoord onder 19 heeft zaterdag voor eigen publiek met 3-0 gewonnen van NAC Breda A1. Die eindstand was al bij rust bereikt. Voor O/19 scoorde Luc Castaignos twee keer, de derde treffer kwam op naam van Stefan de Vrij.

Een goed begin bracht O/19 al na vijf minuten op een voorsprong. Jordy Clasie’s schot werd nog gekeerd door de doelman van NAC Breda, maar die was kansloos op de rebound van Castaignos. Feyenoord kwam nauwelijks in de problemen tegen de Bredanaars en voetbalde vrijuit. Een voorbeeld daarvan was de prachtige aanval waaruit de 2-0 voortkwam. Na een aantal mooie combinaties en een laatste pass van Ricky van Haaren, schoof Castaignos zijn tweede binnen. Nog voor rust kopte De Vrij de derde treffer voor de Rotterdammers binnen.

De wedstrijd tegen NAC kwam voor een hoop spelers na een periode van interlandvoetbal. Daardoor nam de vermoeidheid na rust snel toe en werd er gas terug genomen door Feyenoord. Tot veel problemen leidde dat niet, het enige smetje op de tweede helft waren de drie gele kaarten die vielen aan Feyenoord-kant.

Jean-Paul van Gastel was na afloop tevreden over wat zijn team had laten zien. ‘Ik heb mooie doelpunten gezien en we hebben, vooral voor rust, goed gespeeld’, aldus de trainer. ‘Dat de jongens in de tweede helft wat rustiger aan deden kon ik begrijpen’, besloot Van Gastel, die dinsdag met zijn team in Oud-Beijerland speelt om de supercup tegen Heerenveen/Emmen A1.

Feyenoord O/19 – NAC Breda A1 3-0

5’ 1-0 Castaignos
29’ 2-0 Castaignos
32’ 3-0 De Vrij

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Martins Indi, De Vrij, Schenkeveld (46’ Erkelens), Eekman; Clasie, Van Haaren, Isoufi (68’ Fileccia); Cabral, Castaignos (81’ Boukhari) en Jansen.

ONDER 18 WINT OOK TWEEDE ONTMOETING MET EXCELSIOR M.

Voor de tweede keer dit seizoen troffen Feyenoord onder 18 en Excelsior Maassluis A1 elkaar en na de 1-2 overwinning in de beker was er wederom winst voor de Rotterdammers. Op Varkenoord werd het 4-0. Nayib Lagouireh maakte zijn rentree, na een periode van blessureleed.

Feyenoord had het lastig in de eerste helft. Jan Gösgens zag weinig diepgang vanuit het middenveld en dat leidde er toe dat het spel van O/18 weinig verassend was. Het was dan ook een standaardsituatie die Feyenoord aan de voorsprong hielp: Daan Smith, die vorig jaar nog bij Excelsior Maassluis speelde, kopte uit een corner raak.

Met het inbrengen van Lagouireh na rust, trachtte Gösgens meer diepgang in het spel te brengen. Dat lukte prima. Feyenoord werd aan de hand van Lagouireh een stuk gevaarlijker en liep binnen een kwartier uit naar een ruime marge van vier. Eerst was het Lagouireh zelf die vanuit een strafschop scoorde en daarna konden Anthony Velder en Ryan Bouwmeester het duel beslissen.

Jan Gösgens zag zijn ploeg voor rust aardig spelen, maar was met name te spreken over het tweede bedrijf. ‘De komst van Lagouireh betekende meer diepgang’, zag de trainer. ‘Dat maakte het verschil tussen de eerste en de tweede helft’, besloot Gösgens.

Feyenoord O/18 – Excelsior Maassluis A1 4-0

25’ 1-0 Smith
48’ 2-0 Lagouireh
55’ 3-0 Velder
61’ 4-0 Bouwmeester

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Van Oosten, Kruithof (46’ Lagouireh), Smith, Wijmer; Scholman, A. Velder (75’ Berkvens), Rienstra (75’ Angel Qurijo); Schoonheijm (65’ N. Velder), Bouwmeester en Alund (80’ Appolon).

ONDER 17 VERSLAAT FC GRONINGEN B1

Onder 17 hervatte zaterdag op Varkenoord na een kleine twee weken de competitie met het duel met FC Groningen B1, een van de koplopers na twee duels. Feyenoord won, zonder erg goed te spelen, met 2-1.

Ondanks een prima begin was het voetbal van Feyenoord in de eerste helft niet erg goed. De Rotterdammers kwamen na vijf minuten al wel snel op voorsprong. Vincent Janssen scoorde op aangeven van Jair Balrak. Daarna vergat de formatie van Cor Adriaanse te voetballen en ging het mee in het spel van de bezoekers. Dat was vooral gebaseerd op het spelen van lange ballen.

In de 53e minuut had de tactiek van Groningen succes, mede ook omdat de defensie van Feyenoord niet scherp ingreep. Na een lange pass van achteruit belandde de bal voor de voeten van een aanvaller, die doelman Boy de Jong wist te verschalken. O/17 toonde veerkracht en dat leidde tot de winnende treffer in de slotfase. Balrak schermde de bal goed af en creëerde voor zichzelf zo de gelegenheid om op doel te schieten, met succes: 2-1.

Het was ook Cor Adriaanse opgevallen dat zijn team nog niet het gewenste spelniveau heeft. Volgens de oefenmeester is dat een kwestie van tijd: ‘Ik heb goede hoop dat dit snel beter wordt. We moeten oppassen dat we niet teveel meegaan in het spelletje van de tegenstander, maar gewoon aan het voetballen blijven.’

Feyenoord O/17 – FC Groningen B1 2-1

Scoreverloop
5’ 1-0 Janssen
53’ 1-1
72’ 2-1 Balrak

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen, Rutten, Van Huijgevoort (70’ Bilen), Y. van Deelen; M. Steenvoorden, Blij (67’ Agatowski), Janssen (58’ Cornelissens); Van der Velden, Balrak en Manu (55’ Steenvoorden).

PUNT VOOR ONDER 16 TEGEN FC UTRECHT B1

Feyenoord O/16 heeft op eigen veld een punt gepakt tegen FC Utrecht B1. In het duel, waarin beide teams kansen kregen op de overwinning, werd uiteindelijk niet gescoord. Onder 16 kan met dat gelijke spel tevreden zijn al had er misschien meer ingezeten.

O/16 ging in de eerste helft uit van het eigen spel en probeerde FC Utrecht voetballend te verschalken. Tot echt grote kansen leidde dat niet. Defensief hadden de Rotterdammers de zaakjes goed op orde. Utrecht werd zelden gevaarlijk en als dat wel gebeurde, was het vooral uit spelhervattingen.

Na rust veranderde dat beeld nauwelijks. Wel werd Feyenoord wat gevaarlijker, creëerde het kansen en had er, als er wat nauwkeuriger was gespeeld, wellicht meer ingezeten. FC Utrecht had moeite om de Rotterdammers pijn te doen. Het verschil tussen de eerste- en tweedejaars werd wel duidelijk maar O/16 hield knap stand. In de slotminuut was Kyle Ebecilio nog dicht bij een treffer, maar de middenvelder benutte de mogelijkheid niet.

Gaston Taument maakte zijn ploeg een compliment over de instelling. ‘FC Utrecht speelt met tweedejaars en is er op gebrand te promoveren. Ik vind dat wij daar goed weerstand aan hebben geboden. Er had misschien zelfs meer ingezeten als je de kansen bekijkt’, analyseerde Taument de wedstrijd.

Feyenoord O/16 – FC Utrecht B1 0-0

Opstelling Feyenoord O/16: Snoek; Van Beek, Kongolo, Rekik, Woudenberg; Dercks (41’ Achahbar), Ebecilio, Staas; Maatsen, Breimer (50’ Stout) en Knoester (70’ Sleegers).

WEER WINST VOOR FEYENOORD ONDER 15

Feyenoord onder 15 heeft ook de tweede competitiewedstrijd weten te winnen. Na de 3-0 thuiszege van vorige week op FC Utrecht C1, werd nu stadsgenoot Spartaan’20 C1 verslagen, wederom met 0-3.

Spartaan’20 leek O/15 te vrezen voor de bezoekers want de thuisploeg speelde erg defensief. Feyenoord moest het spel maken en Spartaan beperkte zich veelal tot afstoppen en agressief spel. Die tactiek leek de eerste helft lang te lonen, maar vlak voor rust kwam Feyenoord op voorsprong: nadat Nathan Ake met een goede pass Tony de Vilhena vond, kon die de bal voorgeven op Brandon Robinson en bracht de spits O/15 op 0-1.

De tweede goal liet daarna niet lang op zich wachten. Mike van de Ruit bereikte na vijf minuten in de tweede helft met een steekpass Nathan Ake, die vanuit een moeilijke hoek knap raak schoot: 0-2. In de 70e minuut kon De Vilhena de eindstand op 0-3 bepalen. Een voorzet van de middenvelder werd door de defensie en doelman van Spartaan verkeerd beoordeeld en viel zomaar binnen.

‘Spartaan’20 gaf ons heel weinig ruimte om te voetballen’, blikte Jeffrey Oost terug. ‘Maar wij bleven enthousiast doorgaan. De voorsprong zo vlak voor rust kwam goed uit. Dan zien de jongens toch dat het loont om te blijven voetballen’, aldus de trainer.

Spartaan’20 C1 – Feyenoord O/15 0-3

35’ 0-1 Robinson
40’ 0-2 Ake
70’ 0-3 De Vilhena

Opstelling Feyenoord O/15: Jharie; Dekker, Cabral, Korporaal (70’ James), Hardeveld (20’ Van de Ruit) (40’ El Baad); Ake, De Vilhena, Driebergen; Thenu (48’ Van der Sman), Robinson en Groenbast.

ONDER 14 EN FC DORDRECHT C2 IN EVENWICHT

Een snelle voorsprong, de nodige kansen en een strafschop in de slotfase waren voor Feyenoord onder 14 zaterdag niet genoeg voor drie punten. In Dordrecht speelden de Rotterdammers met 1-1 gelijk.

Feyenoord voetbalde in het eerste deel van de wedstrijd niet goed. Ondanks veel strijd en inzet kwam het spel van O/14 niet echt van de grond, waardoor te vaak voor de lange bal werd gekozen. Toch kwam het team van Rob Kurvers in de negende minuut op voorsprong, nadat Furkan Eren na een hoekschop alert was en de afvallende bal binnen schoot.

Na de eerste onderbreking veranderde er weinig aan het spelbeeld. Feyenoord bleef moeizaam voetballen. Omdat ook FC Dordrecht er niet in slaagde gevaarlijk te worden bleef het lang bij 0-1. Pas na rust, in de laatste 25 minuten, ging O/14 beter voetballen maar de kansen die dat opleverde werden niet benut. In de slotfase kreeg Eren vanaf de strafschopstip de gelegenheid om de winst veilig te stellen, maar de middenvelder miste. Dordrecht greep de laatste kans en via een raak schot in de laatste minuut was een gelijkspel het resultaat.

Rob Kurvers erkende dat het voetbal van zijn ploeg niet naar behoren was. ‘We stonden verdedigend wel goed, hebben ook nauwelijks iets weggeven, maar voetballend was het vandaag niet goed genoeg’, aldus de trainer.

FC Dordrecht C2 – Feyenoord O/14 1-1