ONDER 19 PAKT PUNT TEGEN HEERENVEEN/EMMEN A1

Voor de tweede keer in vier dagen trof Feyenoord onder 19 vrijdag Heerenveen/Emmen A1. Nadat de Friezen in de Supercup dinsdag nog knap werden verslagen, bleek een punt in Heerenveen dit keer het hoogst haalbare. Met een 1-1 gelijkspel kwamen de Rotterdammers nog goed weg. De ploeg van Jean-Paul van Gastel speelde in vergelijking met dinsdag onherkenbaar. O/19 oogde vermoeid en speelde slap. Na tien minuten kon Heerenveen/Emmen daarvan al profiteren, toen verdedigend nauwelijks werd ingegrepen door Feyenoord.
Het vervolg van de eerste helft was mat. Er werden door beide ploegen geen kansen gecreëerd en de 1-0 ruststand was verdiend. Ook na rust zag Feyenoord er vermoeid uit. Opvallend was dat veel Feyenoorders met fysieke ongemakken te maken kregen na duels met de Friezen. De Rotterdammers kwamen vaak te laat en hadden moeite om een vuist maken. Het aantal kansen voor de thuisploeg steeg en het was mede aan goed keeperswerk van Niels Konijnenburg te danken dat de achterstand niet groter werd.

Na ruim een uur spelen maakte Ricky van Haaren tegen de verhouding in prachtig uit een vrije schop de gelijkmaker. O/19 moest in de slotfase met tien man verder -na rood voor Bruno Martins Indi die te laat was met een tackle - maar gaf het punt niet meer weg. Jean-Paul van Gastel herkende zijn ploeg niet terug in Friesland. “We speelden slap en waren duidelijk vermoeid. Ik ben blij dat we uiteindelijk nog een punt stelen, want zo zie ik dat wel", aldus de oefenmeester.

Heerenveen/Emmen A1 – Feyenoord O/19 1-1