Fanshop
Fanshop

BELOFTEN ONDANKS ZEGE OP JONG NAC UIT BEKERTOERNOOI

Jong Feyenoord/Excelsior heeft zich maandag ondanks een 1-2 zege op Jong NAC Breda niet weten te plaatsen voor de tweede ronde van het bekertoernooi voor beloften. De ploeg haalde vier punten uit drie duels, wat niet genoeg was voor een plaats bij de eerste twee in de poulefase van het bekertoernooi. Jong RBC Roosendaal haalde weliswaar evenveel punten als de Rotterdammers, maar heeft een beter doelsaldo. In Breda maakten Hanne Hagary en Jaap van Duijn de doelpunten voor de ploeg van trainer André Hoekstra.
De zege in Breda kwam voor de Rotterdamse beloften moeizaam tot stand. De ploeg van kwam niet lekker in het eigen spel en verzuimde om problemen voetballend op te lossen. Het was kenmerkend dat de 0-1 na twintig minuten spelen tot stand kwam uit een strafschop, nadat Luis Pedro was gevloerd in het zestienmetergebied. Het buitenkansje was vervolgens wel besteed aan Hagary.

Tien minuten voor tijd gooide Van Duijn de wedstrijd in het slot, toen hij na een diepe bal alleen op de doelman afkon en beheerst afrondde. In de slotminuut mocht Jong NAC vervolgens de eretreffer aan laten tekenen.

De zege in Breda was niet genoeg voor Jong Feyenoord/Excelsior om door te gaan naar de volgende ronde in het bekertoernooi. De ploeg wist vooraf dat het een ruime zege nodig had om Jong ADO Den Haag of Jong RBC te passeren en moest bovendien hopen dat het onderlinge duel tussen de koplopers niet in een gelijkspel eindigde. Jong ADO was uiteindelijk met 3-2 te sterk voor Jong RBC, waardoor de Rotterdammers op doelsaldo de tweede plaats en daarmee een plek in de volgende ronde missen.

Hoekstra gaf na afloop van het duel met Jong NAC aan teleurgesteld te zijn in de uitschakeling. ‘Ik had gehoopt dat we een ronde verder komen, vooral omdat we dan meer wedstrijden tegen tegenstanders van niveau spelen’, zei de trainer. ‘Dat was goed geweest voor de ontwikkeling van de spelers.’

Jong NAC Breda – Jong Feyenoord/Excelsior 1-2

Scoreverloop:

20’ 0-1 Hagary (strafschop)
80’ 0-2 Van Duijn
90’ 1-2

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:
Mulder; Weber, Ignjatovic, El Moussaoui, Ramsteijn; Been, Hagary, Manteiga; Pedro (75’ Oranje), De Lange (60’ Van Duijn) en Pattinama (85’ Calor).