GELIJKSPEL ONDER 19 TEGEN FC UTRECHT A1

Feyenoord onder 19 en FC Utrecht A1 hebben zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld. Andréa Fileccia was de doelpuntenmaker bij de Rotterdammers. Ook onder 18 speelde gelijk, op bezoek bij Quick A1 bleef het bij 0-0. Onder 17 won met 2-0 van stadsgenoot Excelsior Rotterdam B1, met doelpunten van Matthew Steenvoorden en Vincent Janssen. Onder 15 won ruim van NEC/FC Oss C1 met 6-0. Tonny de Vilhena scoorde drie keer. Onder 14 was op eigen veld niet bij machte Willem II/RKC C2 te verslaan, het verloor met 0-1. Feyenoord O/16 gaat zondagmiddag op bezoek bij Spartaan’20 B1.
ONDER 19 EN FC UTRECHT A1 DELEN PUNTEN: 1-1

Voor Feyenoord onder 19 heeft de derde wedstrijd in acht dagen een gelijkspel opgeleverd tegen FC Utrecht A1. In Utrecht bleef de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel steken op 1-1. Invaller Andréa Fileccia maakte de gelijkmaker.

Zowel Utrecht als Feyenoord liet in de eerste helft weinig zien. De Rotterdammers, waarvoor Utrecht na Roda JC en NAC Breda de derde tegenstander in acht dagen was, oogden vermoeid en hadden moeite te overtuigen. Ook Utrecht kon niet gevaarlijk worden, waardoor de 0-0 stand bij rust een logisch gevolg was.

O/19 kwam uit de kleedkamer met de bedoeling dominanter te gaan spelen, maar al na twee minuten gooide de thuisploeg die plannen in de war door de 1-0 te scoren. Feyenoord toonde veel wilskracht maar had toch moeite gevaarlijk te worden. De ommekeer kwam toen Van Gastel Fileccia inbracht en zijn team met vier aanvallers liet spelen. Tien minuten voor tijd kon de invaller op aangeven van Shabir Isoufi gelijk maken.

Van Gastel zei na afloop te kunnen leven met het gelijke spel. ‘We hebben een hele drukke periode achter de rug en ik ben tevreden over de inzet van mijn jongens. Na de 1-1 kregen we nog wel wat kansen op meer, maar ik denk dat het gelijkspel terecht is’, blikte de trainer terug.

FC Utrecht A1 – Feyenoord O/19 1-1

47’ 1-0
79’ 1-1 Fileccia

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Martins Indi, Erkelens (68’ Fileccia), Schenkeveld, Eekman; Clasie, Bouwmeester (46’ Lagouireh), Isoufi; Cabral, Castaignos en Jansen.

QUICK A1 EN FEYENOORD ONDER 18 SCOREN NIET

Op bezoek bij Quick A1heeft Feyenoord onder 18 zaterdag gelijkgespeeld. Op het sfeervolle sportpark van de Hagenaars kwamen beide ploegen niet tot scoren. Bij O/18 maakte Osama Rachid zijn rentree na een periode van blessureleed.

De thuisploeg had tegen Feyenoord iets goed te maken, nadat de Rotterdammers eerder in de beker met 6-0 te sterk bleken. Quick, dat met negen punten uit vier duels de competitie al prima was gestart, was gemotiveerd om er dit keer iets beters van te maken. Anouar Boukhari was dicht bij een doelpunt voor Feyenoord maar miste de kans die hij zelf creëerde. Quick voetbalde goed, maar slaagde er niet in de bezoekers echt pijn te doen.

Ook na de pauze stond O/18 tegenover een goed voetballend Quick. Mike Termijn verving na rust Twan van Putten in het doel en voorkwam een paar keer knap een tegentreffer. Eenmaal werd de keeper wel verslagen, maar schoot Desley van Oosten zijn doelman te hulp. Anthony Velder was oog in oog met de doelman van Quick nog dichtbij een doelpunt, maar de middenvelder schoof de bal voorlangs.

‘Quick heeft een goede ploeg en het bleek vandaag dat ze erg naar deze wedstrijd toe hadden geleefd’, wist trainer Jan Gösgens. ‘Wij hebben hard gewerkt en uiteindelijk geeft 0-0 wel een goed beeld van de wedstrijd’, aldus Gösgens.

Quick A1 – Feyenoord O/18 0-0

Opstelling Feyenoord O/18: Van Putten (41’ Termijn); Van Oosten, Smith, Wijmer, De Rooij (40’ Latuheru); Rienstra (70’ Rachid), Velder, Boukhari; Lemondzhava (64’ Angel Qurijo), Schoonheijm en Berkvens (41’ Alund).

ONDER 17 WINT STADSDERBY BIJ EXCELSIOR B1

Feyenoord onder 17 heeft zaterdag op bezoek bij stadsgenoot Excelsior met 0-2 gewonnen. De ploeg uit Rotterdam-Zuid was beter en hield verdiend drie punten over aan de derby op Woudestein. Matthew Steenvoorden en Vincent Janssen maakten de doelpunten.

Feyenoord dicteerde het duel vanaf het begin en kwam al na ruim tien minuten op voorsprong. Steenvoorden twijfelde geen moment toen een afvallende bal voor zijn voeten belandde en schoot knap raak: 0-1. Ook Jair Balrak scoorde voor rust, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. De thuisploeg speelde veel op buitenspel en Feyenoord had daar wat moeite mee. Mede daardoor lukte het O/17 niet verder uit te lopen.

In de tweede helft ging Feyenoord door met het dominante spel, dat zich voornamelijk op de helft van Excelsior afspeelde. De ploeg van trainer Cor Adriaanse speelde beter dan voor rust en na een uur ging een goede actie van Daan Blij aan de linkerkant vooraf aan de 2-0. Uit de voorzet van Blij maakte Janssen Feyenoords tweede.

‘We hebben een goede overwinning behaald, maar we doen onszelf ook tekort,’ vertelde Adriaanse na de wedstrijd. ‘We hebben veel kansen gehad, maar we verzuimen het krachtsverschil tot uitdrukking te brengen in de score’, besloot de oefenmeester, die met zijn team komend weekend de volgende derby speelt, dan tegen Sparta.

Excelsior B1 – Feyenoord O/17 0-2

11’ 0-1 M. Steenvoorden
61’ 0-2 Janssen

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen, Rutten, Van Huijgevoort, Y. van Deelen; Van der Velden (61’ van de Laan), M. Steenvoorden, Cornelissens (73’ J. Steenvoorden); Janssen (61’ Manu), Balrak en Blij (73’ Agatowski).

ONDER 15 WALST OVER NEC/FC OSS C1 HEEN

Met een welverdiende 6-0 zege op NEC/FC Oss C1 blijft Feyenoord onder 15 dicht in de buurt van koploper Willem II/RKC C1. O/15 versloeg zaterdag NEC/FC Oss met duidelijke cijfers en staat met een punt achterstand op de tweede plaats.

Al in de openingsfase werd het krachtsverschil tussen Feyenoord en de bezoekers duidelijk. Binnen het kwartier konden de Rotterdammers, via twee doelpunten van Brandon Robinson, uitlopen naar een comfortabele voorsprong. Vooral de eerste treffer van Robinson was mooi: na een solo vanaf de middenlijn schoot de spits vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek.

NEC/FC Oss begon fanatiek aan de tweede helft. Het bracht Feyenoord echter niet in de problemen. Na de derde treffer, van Tonny de Vilhena, kwam de ploeg los. Na bijna een uur spelen tekende opnieuw De Vilhena voor het absolute hoogtepunt van de middag. Een solo van de middenvelder begon in het eigen zestienmetergebied en eindigde met een ‘lobje’ over de doelman in het doel van de bezoekers. Daarna maakte De Vilhena ook nog zijn derde treffer en zorgde Nathan Ake voor de 6-0.

Trainer Jeffrey Oost zag zijn ploeg de wedstrijd domineren: ‘We hadden een groot overwicht en hebben lekker kunnen voetballen. De tegenstander is totaal niet gevaarlijk geweest.’ Ook was hij enthousiast over de doelpunten. ‘Er zaten een paar hele mooie bij’, aldus Oost.

Feyenoord O/15 – NEC/FC Oss C1 6-0

9’ 1-0 Robinson
13’ 2-0 Robinson
48’ 3-0 De Vilhena
57’ 4-0 De Vilhena
64’ 5-0 De Vilhena
69’ 6-0 Ake

Opstelling Feyenoord O/15: De Fockert; Groenbast, Cabral, Korporaal (43’ Van de Ruit), Hardeveld (50’ El Baad); Ake, De Vilhena, Driebergen; Thenu (40’ Afifi), Robinson en Dorand.

NIPT VERLIES ONDER 14 TEGEN KOPLOPER WILLEM II/RKC

Feyenoord onder 14 verloor zaterdag op Varkenoord voor het eerst een competitiewedstrijd dit seizoen. Medekoploper Willem II/RKC C2, dat met een beter doelsaldo bovenaan stond, was met 0-1 te sterk.

De Rotterdammers begonnen de wedstrijd zwak. Feyenoord speelde ongeconcentreerd en miste scherpte. Na tien minuten kreeg O/14 daarvoor de rekening gepresenteerd toen de bezoekers uit een vrije trap de voorsprong namen. De ploeg van trainer Rob Kurvers had moeite met de harde tegenwind en werd mede daardoor aanvallend niet gevaarlijk voor de eerste onderbreking.

In het tweede deel speelde O/14 wel meer op de helft van de tegenstander uit Brabant, maar door veel slordigheden strandden de aanvallen steeds te vroeg. Na de rust was het voetbal van Feyenoord, dat inmiddels de wind mee had, een stuk beter. Het tempo ging omhoog en er werd hard gewerkt, maar grote kansen bleven uit. De laatste tien minuten moest O/14 verder met tien man, nadat Djazz Manusama geblesseerd uitviel en Kurvers al zijn wissels al had gebruikt.

‘Sommige spelers waren niet klaar voor deze wedstrijd. We begonnen niet geconcentreerd en met te weinig inzet’, verklaarde Kurvers de matige start van zijn ploeg. ‘Ik heb de jongens duidelijk gemaakt dat het een kwalijke zaak is om niet honderd procent geconcentreerd aan een wedstrijd te beginnen’, besloot de trainer.

Feyenoord O/14 – Willem II/RKC C2 0-1

10’ 0-1

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Hoek; Gronsveld, Knoester, Yalamoglu, James (50’ Kingsale); Van der Pijl, Schoenmaker (35’ Luiza Lubanzadio), Eren (35’ Da Silva); Manusama (65’), De Vos en Liefden (50’ Lenzini).