FEYENOORD – RKC WAALWIJK IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen RKC Waalwijk, eindstand: 3-0.
ANP:
Het spel van Feyenoord hield niet over. Van een aanhoudend overwicht was geen sprake, ook al omdat RKC goed gegroepeerd speelde. De brigade van Been bouwde traag op en kwam op het middenveld creativiteit te kort. Vormgever Jonathan de Guzman speelde als schaduwspits achter Jon- Dahl Tomasson te diep om het spel te maken. Karim El Ahmadi en Giovanni van Bronckhorst waren nauwelijks aanspeelbaar en toonden te weinig initiatief om de Rotterdammers naar voren te sturen.

RKCWaalwijk.nl:
RKC Waalwijk kan vrijwel de gehele wedstrijd goed partij bieden aan het Feyenoord van trainer Mario Been. De eerste grote mogelijkheden van het duel zijn zelfs voor de brutaal beginnende geelblauwen. Na een vrije trap van de zeer ijverige linkerspits Derk Boerrigter wordt aanvoerder Wouter Gudde van RKC Waalwijk in het strafschopgebied onderuit getrokken door captain Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord. Een penalty levert het de Brabanders helaas niet op, maar de toon is gezet.

Voetbalprimeur.nl:
Feyenoord miste de finesse om de bezoekers te declasseren. De pionnen die de defensie van RKC Waalwijk moesten ontregelen, stonden in de herfstachtige Kuip vastgepind aan de grond. De rake schuiver van Slory in de 28ste minuut was een verrijking van de verder gezichtsloze wedstrijd die Feyenoord zaterdag speelde. De thuisploeg acteerde nagenoeg foutloos, maar was ook niet bij machte het kwaliteitsverschil met de hekkensluiter op het veld aan te tonen. Op een opleving tussen de vijftiende en twintigste minuut na (Wevers moest vier keer redding brengen op dreigende inzetten) bleef het timide wat de Rotterdammers lieten zien.

GPD:
Als Slory de turbo aanzet, kunnen weinig verdedigers hem volgen. Tegen RKC scoorde hij zaterdagavond voor de derde week op rij. Na balverlies achterin bij RKC stuurde Jon Dahl Tomasson hem diep. Uit een moeilijke hoek en via de binnenkant van de paal zette de rechtsbuiten de 1-0 op het scorebord. ‘Natuurlijk is het mijn streven om meer te scoren’, bekende Slory. ‘Maar extra druk leg ik mezelf niet meer op. Als ik klaar ben met trainen, ben ik ook klaar. Ik zet de knop om. Tijdens wedstrijden probeer ik negentig minuten lang te gaan, zodat niemand me iets kwalijk kan nemen.’

De Pers:
Het duel was niet sprankelend, maar op dit moment tellen voor Mario Been alleen de punten. ‘Met twintig punten uit negen wedstrijden mag ik ook niet ontevreden zijn. Het is goed zo.’ Het zou goed kunnen dat het de komende weken alleen maar beter wordt. Op de agenda staan, naast het al gespeelde duel met RKC, wedstrijden tegen Sparta, VVV-Venlo en FC Den Bosch (beker).

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen RKC Waalwijk en de reacties van Mario Been en Andwélé Slory.